Fabian Sandven (19) om landslagsuttaket: – Jeg kommer ikke til å gjemme meg bort – Bækkelaget

Fabian Sandven (19) om landslagsuttaket: – Jeg kommer ikke til å gjemme meg bort

Bækkelagets Fabian Sandven er overraskende tatt ut til a-landslagssamling i juni.

Da landslagstrener Christian Berge presenterte sin tropp til Gjensidige Cup på Elverum og kvalifiseringskampene til EM i Kroatia, var det mange rutinerte navn i troppen. Men mitt blant disse, Bækkelagets komet Fabian Sandven.

– Klart jeg var overrasket over uttaket, men jeg har vært klar over at Berge har hatt tro på meg. Jeg er ydmyk over at jeg får delta på samling, men samtidig er jeg en offensiv type. Jeg kommer ikke til å gjemme meg bort, sier Fabian Sandven.

Fabian Sandven er en av hele fire Bækkelaget-spillere som er i troppen. De andre er Magnus Rød, Kevin Gulliksen og Kristian Sæverås. Av de fire er det kun Kristian Sæverås som blir med videre etter Gjensidige Cup inn mot kvalikkampene mot Belgia og Litauen.

– Det er et tegn på at vi gjør mye riktig når vi er representert med hele fire spillere, sier Sandven.

Trener for Bækkelaget, Jan «Proppen» Karlsson, er naturligvis storfornøyd med uttaket.

– Det er med stolthet vi konstaterer at Bækkelaget har hele fire spillere i troppen til Christian Berge. Det beviser at gjør mye riktig i klubben, siden alle kommer fra nærområdet og har fått sitt gjennombrudd hos oss.

«Proppen» er også overrasket over uttaket av Fabian Sandven, men veldig glad.

– Det er veldig gledelig at han er i troppen til Gjensidige Cup. Han er en veldig spennende ung spiller med spisskompetanse på eksplosivitet og allsidighet. Det betyr ikke at han er ferdig utviklet, men at Berge ser noe ekstra spennende i Fabian.

Ikke skuffet

Magnus Rød gjorde et fantastisk VM i Frankrike, og flytter i juli til Tyskland for å starte proffdrømmen i Flensburg. Christian Berge har ikke funnet plass til den talentfulle bakspilleren i kvalikkampene, men Rød sier han har forståelse for avgjørelsen.

– Jeg hadde egentlig forventet det. Laget har tre høyrebacker som fortjener å være der, og jeg må bare jobbe videre.

IKKE SKUFFET: Magnus Rød har forståelse for at han ikke er tatt ut til kvalikkampene for EM

Rød har stor tro på Fabian Sandven foran samlingen.

– Han kommer til å takle det bra. Han har hatt en voldsom utvikling denne sesongen, og kommer til å bli veldig god. Det er morsomt han får være med allerede nå, roser Rød.

TALENT: Fabian Sandven får solid støtte lagkompiser

Rød som neste år kan komme til å spille Champions League for Flensburg, kan møte sin tidligere lagkompis Kevin Gulliksen. Gulliksen skal kommende sesong spille for sluttspillvinner Elverum, og får en forsmak på Terningen Arena under Gjensidige Cup.

– Det er morsomt å bli tatt ut, og jeg gleder meg til å spille i Terningen Arena. Det er en plass jeg må venne meg til fremover, sier Gulliksen.

Gulliksen tilbringer for tiden dagene med å slikke sol på Kreta, hvor han sender varme komplimenter i retning av Sandven.

– Bækkelaget er et bra sted for unge spillere å utvikle seg, og det er veldig moro at Fabian får prøve seg. Han er en utrolig fin type som jobber for slike sjanser på hver eneste trening.

NY HJEMMEARENA: Kevin Gulliksen får et møte med sin nye hjemmearena i Elverum

Fornyet tillit

Kristian Sæverås som flytter til Sverige i starten av august for å spille for Malmø HK, er også denne gangen med i troppen til selve kvalifiseringen.

– Det er kjempegøy å bli tatt ut igjen. Jeg vil ikke si at jeg er blitt fast inventar på a-landslaget, men å bli tatt ut igjen viser at de ihvertfall har troen på meg, sier Sæverås.

TILLIT: Kristian Sæverås er nok en gang i troppen til EM-kvalifiseringen

Sæverås sier at det ikke er tilfeldig at Bækkelaget har hele fire spillere i troppen.

– Vi har jobbet knallhardt over en lengre periode med god hjelp av trenerteamet. Da er det ekstra deilig å bli belønnet slik.

Sæverås gir også gode referanser på Fabian Sandven.

– Han har ekstreme ferdigheter i eksplosiviteten sin. Jeg skjønner godt at Berge har tatt han ut. Fabian er absolutt en spiller for fremtiden.

Selv er Fabian Sandven klar på hva som er grunnen til fremgangen.

– Vi har en meget god treningsgruppe der utvikling er i fokus. Jeg har har aldri vært så motivert som jeg er nå for å gjennomføre en kanonsesong, avslutter Sandven.

 

PROGRAM FOR SAMLING

Kamper 06.-17.06 2016 

Dato Kl. Kamp
08.06 2000 Norge – Island, Terningen Arena
09.06 1900 Norge – Sverige, Terningen Arena
11.06 1800 Norge – Polen, Terningen Arena
14.06 2030 Belgia – Norge, Leuven Sportoase Philipssite
17.06 1930 Norge – Litauen, Oslo Spektrum

Kilde: Norges Håndballforbund (handball.no)