Kristian Rammel ny kaptein: – Det er en stor ære – Bækkelaget

Kristian Rammel ny kaptein: – Det er en stor ære

Kristian Rammel er utnevnt som ny kaptein i Bækkelaget Håndball Elite etter Anders Tverdal.

– Det er en stor ære å bli valgt som kaptein. Det vitner om at jeg er en viktig brikke på og utenfor banen, og at jeg har tillit både i spillergruppen og støtteapparatet, sier Kristian Rammel.

Rammel tar over etter Anders Tverdal som la opp etter årets sesong. Han innrømmer at ansvaret går utpå hans skostørrelse 46.

– Det er store sko å fylle. Anders Tverdal og Christian O’Sullivan som har vært kaptein mens jeg har spilt i klubben har utført rollen veldig bra. De har vært gode forbilder for både meg og mange andre, men jeg gleder meg til å ta over.

NY KAPTEIN: Kristian Rammer er Bækkelagets nye kaptein

Rammel fikk forespørselen av trener Jan «Proppen» Karlsson for to uker siden. Noen dager etter ble det offentliggjort for spillergruppen.

– Kristian har stor respekt og tillit hos både spillere og trenerapparatet. Han er en pliktoppfyllende spiller med en viktig rolle på laget, sier «Proppen».

POSITIV: Jan «Proppen» Karlsson valgte Kristian Rammel som ny kaptein

Klokketro på ny kaptein

Kaptein Anders Tverdal som mønstret av skuta etter årets sesong, mener «Proppen» har gjort et godt valg med sin arvtaker.

– Kristian er en dedikert spiller som alltid gjør sitt beste og går foran i krigen. Han har trent hardt over lang tid, og det er gledelig å se at han belønnes. Kristian er dessuten en person som ikke bare snakker, men viser gutta hvordan det skal gjøres. En person som virkelig kan «walk the talk», sier Tverdal.

Tverdal mener Rammel har mye å bidra med.

– Derfor blir det veldig bra for klubben om han nå tar et enda større ansvar både på og utenfor banen, noe jeg er sikker på at han kommer til å gjøre. Han blir en fantastisk kaptein og representant for Bækkelaget Håndball Elite, sier Tverdal.

FORNØYD: Anders Tverdal er fornøyd med sin arvtaker

Kristian Rammel sier Anders Tverdal var en veldig god kaptein, og en type som tok lederrollen naturlig samtidig som han var et godt forbilde.

– Det samme ønsker jeg å være. Samtidig er jeg ikke ute etter å kopiere Tverdal på noen måte, men utøve rollen slik jeg føler passer meg best. Det hele er en tilvenningssak, og vi får se hvordan det blir etterhvert, sier Rammel.

Tidligere kaptein på juniornivå

Kristian Rammel var i 2014 kaptein for juniorlaget som tok gull i NM.

– Det var en utrolig morsom opplevelse.

Den robuste strekspilleren ble tatt opp i a-stallen foran 2012/2013 -sesongen, og har siden da oppnådd mye tross ung alder. Senest med sølv i grunnserien i Grundigligaen. Han er også fast inventar på det norske rekruttlandslaget. Nå skal han altså lede Bækkelaget mot nye høyder.

– Jeg trivdes veldig godt som kaptein på juniornivå, og jeg har tro på at jeg vil gjøre det på seniornivå også. Selv om jeg er relativt ung, har jeg mye rutine. Jeg ønsker å fremstå som et forbilde i form av seriøsitet og treningsvilje, avslutter en energisk Kristian Rammel.

SOLID: Selv erfarne spillere sliter med Rammel på strek