Bækkelagets vingduo har fått en god start på junior-VM: – Jobbe sammen med Fredrik i par fungerer veldig bra – Bækkelaget

Bækkelagets vingduo har fått en god start på junior-VM: – Jobbe sammen med Fredrik i par fungerer veldig bra

Tre kamper. Tre seire. Det er fasiten så langt for Fredrik Løvberg, Tormod Hauane og det norske juniorlandslaget i VM i Algerie.

Sør-Korea (seier 31-29), Ungarn (seier 31-22) og Færøyene (seier 29-23), har alle fått et ublidt møte med det norske juniorlandslaget.

Nå venter Chile på søndag, før Norge avslutter gruppespillet mot selveste Tyskland på mandag.

– Ambisjonene er i første omgang å slå Chile på søndag, også se hva vi kan få til mot Tyskland på mandag. I den kampen har vi alt å vinne, og vi er klare for å ta fighten. Drømmesituasjon, sier Fredrik Løvberg.

Sammen med Bækkelagets nysignering, Tormod Hauene, har landslaget en effektiv duo på venstrekanten. Vadsøværingen Løvberg står med 14 mål så langt, mens Hauene står med seks mål.

– Det har gått helt greit. Delt sånn omtrent likt med Fredrik når det gjelder spilletid. Har gått ganske bra, og hadde 4/4 mål i kampen i dag (mot Færøyene Red.anm.). Jobbe sammen med Fredrik i par fungerer veldig bra, og han har også prestert meget solid hittil, sier Hauene.

Løvberg er også fornøyd med tingenes tilstand så langt.

– Hittil i VM er jeg fornøyd med egen prestasjon, jeg har vært effektiv på de sjansene jeg har fått, og spiller med mye selvtillit om dagen. Hadde 6/8 mot Sør Korea, 5/6 mot Ungarn og 3/3 mot Færøyene. Det er moro å spille håndball når man har sånn flyt, så jeg gleder meg allerede til neste kamp, sier han.

I tillegg spiller både Kevin Gulliksen og Kristian Sæverås for det norske landslaget i Algerie.

Kan nå semifinale
Frankrike er ifølge oddssetterne favoritter til å vinne turneringen, men også Tyskland og Spania ser sterke ut. Tormod Hauene mener både Norge og Danmark har en sjanse til å nå semifinale.

– Jeg mener blant annet Danmark og oss har mulighet til å komme oss inn i semifinalene. Vi tar en kamp av gangen, men vi har helt klart ambisjoner om å komme inn i semifinalene. Når vi spiller som best er vi gode, og har muligheter til å slå alle, sier han.

Den klassiske en kamp av gangen er også hovedregelen for Løvberg.

– I en turnering som dette handler det jo mye om hvilke lag man møter i en eventuell 8-delsfinale og videre i turneringen. Så vi er veldig opptatte av å ta en kamp om gangen, sier han.

* Les også: Islandsk motstand for Bækkelaget

Strengt sikkerhetsoppbud
Både Løvberg og Hauane forteller om en litt ny hverdag i Algerie.

– Ellers i Algerie så kan jeg melde om et enormt høyt sikkerhetsnivå, hvor det går væpnede vakter overalt på det inngjerdede hotellet vi bor på. Vi kjører med politieskorte til kamp, noe som er greit å ha så slipper vi å stå i kø. Da er det rett på med blålysene. Mildt sagt ganske annerledes omstendigheter enn hva vi er vant med hjemme. Det er godt at vi blir tatt godt vare på, og vi koser oss mye her nede, sier Løvberg.

Det samme kan Hauene melde om.

–  Alt fungerer veldig bra i Algerie. Litt strengt til tider der vi ikke får lov til å forlate områder vi bor på, men kan ikke klage. Ting fungerer bra, maten er veldig bra, bra temperatur i hallen og generelt har vi det veldig bra. Varmt og fint, sier han.

God oppladning
Løvberg forteller om en god sesongoppkjøring.

– Jeg har fått trent veldig bra i preseason. En av «fordelene» ved å ryke ut tidlig er jo at man får en lang oppkjøring, sånn at man er i knallform til sesongstart. Den fysiske formen er bra, og alle gutta har lagt ned mye bra arbeid der. Ellers i BSK har det sett bedre og bedre ut for hver uke som går, sier han.

Han ser fram til de viktige europacupkampene mot Afturelding i september.

– Motstanderen i Europa kjenner jeg ikke til, men jeg ser veldig frem til å starte europaeventyret. Jeg har stor tro på at vi kan gjøre en god figur, og samtidig få med oss noen kule og nye opplevelser. Det er kanskje ekstra stort for oss ungguttene i laget. Jeg har heller aldri vært på Island, så det passer meg fint.

For Hauene har jobb i Horten gjort at oppkjøringen enda ikke er helt kommet i gang for hans del. Det hjelper da selvsagt på med noen tøffe landskamper.

– Har kun vært på en håndball og en styrkeøkt på grunn av jobb, men det har virket veldig bra. Styrkeøktene virker veldig bra og profesjonelle med bra trøkk. Håndballen var det en god del som var borte, men virker som en veldig trivelig og seriøs gjeng.