BSK lå under med seks mål til pause – vant med to – Bækkelaget
Timeout i kampen mot St Hallvard. FOTO: Stian Olsen

BSK lå under med seks mål til pause – vant med to

Bækkelaget snudde 10-16 til 29-27 mot hjemmelaget Haslum i Nadderud Arena. Gultrøyene vant dermed begge sine kamper i Haslum Cup, etter at St. Hallvard ble slått 31-29 fredag kveld.

– Det så stygt ut i pausen, hvor vi lå under med seks. Vi løp rett og slett ikke nok, verken framover eller hjem igjen. Da fikk vi ikke spilt den raske håndballen vi ønsker å spille, og ble i tillegg kontret i senk, som vi ikke har råd til mot såpass gode kontringslag, sier kaptein Kristian Rammel når vi forstyrrer han midt i et bedre biffmåltid.

Men pausepraten til trener Jan «Proppen» Karlsson må ha gjort underverker, fordi det var et revitalisert Bækkelaget som kom ut i andre omgang. Anført av en opplagt Fabian Sandven som endte på sju scoringer, viste laget bedre tempo, mer intensitet bakover og bedre flyt i angrepsspillet. Dermed kunne Rammel & Co innkassere to seire av to mulige i Haslum Cup.

– Det var en veldig dårlig første omgang der ikke mye fungerte. Men sterkt og viktig for kommende matcher at vi viser oss selv at vi kan gjøre små forandringer og senere vende kampen til seier, sier «Proppen».

– Det var sykt viktig at vi fikk denne omgangen
Han får støtte av kantspiller Emil Nedregård.

Emil Nedregård var igjen effektiv.

– Vi hadde en ikke så alt for bra første omgang, men ting løsner mer andre og er jo det som teller. Vi setter nesten alt framover, samtidig som at vi jobber hardt bakover. Det var sykt viktig at vi fikk den omgangen som siste ordentlig match før vi skal til Island, sier den effektive vingspilleren.

I fjor spilte Nedregård kant sammen med Kevin Gulliksen. Gulliksen dro som kjent til Elverum, og i helgen dannet Nedregård duo med en nysignering fra Kolbotn, Markus Fartum.

– Fartum har kommet godt i gang, tror vi kommer til å utfylle hverandre. Sikker på at om jeg har en dårlig kamp kommer han inn og leverer varene og motsatt, sier Nedregård.

Stod frem
En annen som har levert varene i helgen, er Roald Lien. Unggutten som var plaget med skader i fjor, stod frem i helgen. Mot Haslum ble det tre mål.

–  For meg har preseason vært svært nyttig og lærerik. Jeg har ikke mange minutter på dette nivået fra før av, men har fått masse spilletid og tillit de siste kampene. Jeg har nok vokst litt på dette, men er langt fra voksen. Nå gleder jeg meg veldig til sesongen setter i gang.

Roald Lien (nr. 8) var en av mange som stod frem i helgen.

Lien synes laget har variert både i forsesongen og i dagens kamp mot Haslum.

– Jeg synes preseason så langt har vært bra. Vi har levert veldig varierende prestasjoner, men alt i alt synes jeg vi kan være fornøyde. Dagens Haslumkamp viser hvor mye vi kan variere i prestasjon. Vi sliter skikkelig i første omgang, men går ut i fra pause og leverer en kjempe omgang. Å klare å snu såpass mye mot et så bra lag som Haslum blir en veldig fin erfaring å ta med seg ut fra preseason, sier Lien.

Skader på nøkkelspillere
Bækkelagets trener måtte klare seg uten Joakim Patriksson, Aksel Strupstad og Emil Sundal mot Haslum. De to førstnevnte tråkket over i fredagens kamp mot St Hallvard, mens Emil Sundal har vært plaget av strekk.

– Patriksson og Aksel kommer til å ha en kamp mot klokken og så kan vi bare håpe at tiden strekker til for at de skal være klare til EHF-cupen på lørdag. Emil Sundal kommer til å være med litt på håndballtreningene denne uken, men det kommer til å være i kontrollerende former. Vi kommer ikke noen måte å sjanse eller stresse med hans strekkskade, sier «Proppen».

Det betyr at det er et litt skadeplaget lag som går inn i en uke med både NM-cup og Europacup, og det betyr at «Proppen» må rullere.

– Vi kommer å bruke mange spillere også i NM-kampen på tirsdag mot Vestli. Vi vil absolutt ikke kjøre for tøft på enkelte spillere på grunn av skadene, sier han.

Roald Lien advarer mot det som på papiret kan se ut som grei skuring mot Vestli.

– Det er klart at det er mot EHF-cupen hovedfokuset vårt ligger akkurat nå, men vi har ambisjoner om å nå langt i cupen også. Vestli er ikke et lag vi kan tro vi kan vinne mot på halv maskin. Vi møter et lag som tidligere har skapt cupbombe og vi må ha fullt fokus skal vi avansere. Håper så mange som mulig tar turen til Stovner for å hjelpe oss, sier Lien med en klar oppfordring til Bækkelagets supportere.

Fornøyd med nye spillere
Før denne sesongen har Bækkelaget fått inn Henrik Ruud Tovås (keeper fra utenlandsopphold i Tyskland), Anders Orning (back fra Lillestrøm), Egil Holmstad (back fra Lillestrøm), Markus Fartum (kant fra Kolbotn), Tormod Hauane (kant fra Fart) og Nikolai Wiig (keeper fra Haslum).

Kristian Rammel er fornøyd med hvordan nysigneringene har bidratt.

Kristian Rammel med 12 scoringer i helgen.

– Vi har jo visst lenge at det er tunge navn som har tredd av, men vi har fått gode forsterkninger på plass. Jeg synes alle seks har kommet godt i gang, både spillemessig og i gruppa. Det vil jo ta tid med såpass mange nye fjes som skal erstatte de som har dratt, men hittil har det sett bra ut, og samspillet sitter mer og mer.

Bækkelaget vant tidligere Skjærgårdslekene, og ble altså ubeseiret i Haslum Cup. Videre har de slått Toten ut av cupen, samt en svak prestasjon da de tapte 30-35 mot Halden. Men uansett oppløftende resultater i forsesongen for et nykomponert Bækkelaget

Spørsmålet er likevel om kampen mot Vestli blir et forstyrrende element fram mot EHF-cupen, særlig siden man sliter med skader.

– Det tror jeg ikke. Vi har vært såpass godt forberedt på Europacupkampen mot Afturelding lenge, at Vestli-kampen ikke blir noen «forstyrrelse». Vi har trent godt over en lengre periode, og får dessuten onsdagen og torsdagen til å terpe videre etter Vestli-kampen, slik at vi er mest mulig klare for avreise fredag, avslutter Rammel.

Målscorere i Haslum Cup

Mot St. Hallvard: Kristian Rammel (7), Nicolay Hauge (5), Fabian Sandven (4), Fredrik Løvberg (3), Emil Nedregård (3), Markus Fartum (2), Roald Lien (2), Joakim Patriksson (2), Vetle Basma (1), Tormod Hauane (1), Egil Holmstad (1)

Mot Haslum: Fabian Sandven (7), Kristian Rammel (5), Nicolay Hauge (4), Emil Nedregård (4), Roald Lien (3), Fredrik Løvberg (3), Anders Orning (2), Tormod Hauane (1)