Slutt på Europa eventyret for denne gang! – Bækkelaget

Slutt på Europa eventyret for denne gang!

I en liten sommerby øst i Romania, sto 2. runde i EHF Cupen for tur. Det var et ungt BSK lag som skulle måle krefter mot et mer etablert Rumensk lag.

Til tross for at Rumenerne var storfavoritter før helgen, leverte gutta to svært jevne kamper. Det endte dessverre med tap (24-22 lørdag og 27-24 søndag) og slutten på Europa eventyret for denne gang!

Laget hadde likevel en innholdsrik og fin tur. Spillerne er enige om at de hadde en lærerik tur både på og utenfor banen.

Emil Sundal var fornøyd med det sportslige:
«Vi spiller to gode kamper mot en tøff motstand. Nytt for mange å spille mot en slik motstander med de rammene som var rundt. Det er deilig å vise at vi kan spille godt mot en bra internasjonal motstand.
Veldig lærerikt for hele spillergruppen. Sånne opplevelse frister til gjentakelse.»

Ekstra hyggelig syntes han det var at det sto en blågul supportergjeng på tribunen: «En ekstra stor takk til supporterne våre! De lagde bra liv i hallen!»

Også kapteinen på laget, Kristian Rammel er godt fornøyd med Romaniaturen og lagkompisene:
«Det har vært en veldig positiv tur, både sportslig og sosialt.

Constanta er et veldig godt lag, og når vi i tillegg måtte spille begge kampene borte, visste vi at det ville bli tøft. Vi møter et lag som er et godt stykke foran oss når det gjelder økonomi, fasiliteter, fanskare og erfaring fra europeiske turneringer. Likevel synes jeg vi biter veldig godt fra oss, og spiller helt jevnt med dem i begge kampene. Spesielt den første kampen kunne fort ha bikket vår vei, hvor kampen står og vipper helt til det er igjen 2-3 minutter. Jeg synes vi står veldig bra bakover i begge kampene, og jeg vil spesielt trekke fram Henki og Sundal, som jeg synes gjør to veldig gode kamper.

Sosialt sett har vi hatt en kjempefin tur. Vi er jo en kompisgjeng som er på tur, og vi har det morsomt sammen. Det lille vi har sett av Romania har vært veldig positivt. Alt i alt var dette en veldig god opplevelse som jeg er sikker på at vi vil dra stor nytte av i tiden som kommer!»

Kant Emil Nedregård er litt mere tilbakelent i sin oppsummering av helgen i Romania:
Emil: «Overall kult, blitt bedre kjent med alle på og utenfor banen. Kul erfaring å ta med videre.»

Ina: «Var det alt?»

Emil: «Nja, bra matcher…»

Fabian Sandven er ung men ikke lenger yngst:
«Vi møtte et godt lag og spilte to svært jevne kamper, begge på en tøff bortebane. Det holdt ikke helt inn, men det var en glimrende erfaring for oss som et ungt lag. For å sitere Fredrik Løvberg «Close but no cigar».

I tillegg syns jeg vi vokste som et lag utenfor banen. Vi hadde det veldig gøy, og stemningen var på topp. Forøvrig må jeg si at vi bodde på et veldig fint sted og Constanta sto for topp service, var gjestfrie og hyggelige.»

Fredrik Løvberg legger til:
«Alltid gøy å være med gutta når man er på tur. Mange røvere og gode historier som ikke nødvendigvis har rot i sannheten. Jeg skal ikke nevne Fabbes navn, for jeg vet at alle historiene hans er sanne.

Samholdet blir uten tvil bedre når man tilbringer en langhelg sammen. I kampene fighter vi bra, men Constanta viser seg som mer rutinerte i de avgjørende delene av matchene. Uansett god erfaring, og en kul opplevelse som gir motivasjon. Veldig moro og stor takk til de supporterne som tok turen. Ga energi å se smilende fjes på tribunen med bjeller i hånda!»

Nå står NM-kamp mot Kolstad på programmet i kveld kl 18.00, før vi tar imot Halden på hjemmebane på søndag 22. oktober kl 18.00 i Bækkelagshallen.