Talentfabrikken BSK – Bækkelaget

Talentfabrikken BSK

Mange har lagt merke til BSK sine gode meritter når det gjelder å fostre dyktige håndballspillere og utvikle lokale talenter. Mange av klubbens egne spillere har hatt stor suksess i internasjonale klubber og ligaer.

Vi har i tillegg blitt godt vant med at BSK spillere for prøve seg på landslagsoppdrag.

Siste i rekken av unge talenter fostret opp i Bækkelaget er Olav Abelvik Rød, lillebror av stortalentet Magnus Abelvik Rød som gikk til Flensburg i Tyskland etter forrige sesong. Olav fikk sin debut på øverste nivå mot Nøtterøy 26. november og kom på scoringslista med et mål.

Olav sier:

–  Det var kjempe gøy å kunne spille kamp for A laget. Det er dette man går og drømmer om fra man er små, så det er kult å få det oppfylt. Blir selvfølgelig enda mer gira på å kunne spille enda flere kamper.

Om nivået i Eliteserien sier han:

– Jeg har selvfølgelig fått vendt meg litt til nivået på treningene vi har hatt, men det er et høyere tempo og et steg opp fra 2 div.

Magnus Abelvik Rød sier om broren:

– Jeg tror han kommer til å klare seg bra, handler mye om å tørre å gjøre det han gjør på junior. Men det er det et steg opp fysisk som han må venne seg til, og selv må forbedre. Olav er en klok håndballspiller, liker å gjøre vurderinger så der er en styrke.

– Han begynner å nærme seg 2m også så han er stor og kan være et alternativ i forsvar også. Jeg har stor tro på han, og syns det er kult dersom han får sjansen til å spille for BSK nå. Alltid vært en drøm for meg å spille på samme lag som broren min.

– Hvis han fortsetter å utvikle seg med håndballen, så håper jeg at vi kan spille på samme lag og leve livet i utlandet. Men det er mye jobb som skal til før det skjer, men hvem vet? Jeg ønsker både han og BSK lykke til med resten av sesongen. Jeg prøver å få med meg alle kamper.