Suksesstrener Tom-Eirik Skarpsno tilbake til Norge – tar over som trener for Bækkelaget Håndball Elite – Bækkelaget

Suksesstrener Tom-Eirik Skarpsno tilbake til Norge – tar over som trener for Bækkelaget Håndball Elite

Photo: TTH Holstebro

Tom-Eirik Skarpsno kommer tilbake til Norge og tar over trenerrollen til Jan «Proppen» Karlsson i Bækkelaget etter årets sesong.

Tom-Eirik er kjent for sine mange meritter som elitetrener i Haslum og for inneværende sesong som assistenttrener i TTH Holstebro, hvor de blant annet tok gull i danskenes Final Four i februar. Han har også vært trener for yngre landslag i Norge og har tidligere vært en del av trenerteamet til juniorjentene til Bækkelaget på midten av 2000-tallet.

Tom-Eirik tar nå over et lag som har ligget i toppskiktet i Eliteserien i Norge de siste årene, og som er kjent for å utvikle unge talenter. Mange av Bækkelagets spillere har vært svært synlig på både aldersbestemte- og herrelandslag gjennom de siste årene, og Bækkelaget tok i 2017 sølv i Grundigligaen.

Nina Kristiansen, Sportslig Administrative Leder i Bækkelagets Sportsklub, legger ikke skjul på at de er fornøyd med signeringen:

«Vi synes det er svært synd at Proppen forlater klubben, men vi er veldig fornøyd med å få inn Tom-Eirik som hans erstatter. Vi er glade for å signere en anerkjent trener med lang fartstid innenfor elitehåndballen i Norge og som også har god kjennskap til klubben vår og våre verdier.

«Vi har vært svært fornøyd med den fantastiske jobben Proppen har lagt ned i klubben gjennom de fem siste årene, og klubbens hovedfokus har vært å finne en kandidat med de samme verdier, prinsipper og filosofier som Proppen.»

Nina legger til: «Tom-Eirik og Proppen har vært trenerkollegaer i en årrekke, blant annet i Haslum, og som trenere på Wang Toppidrett. Vi er trygge på at vi nå har fått inn en trener som kan videreføre den jobben Proppen har lagt ned med utvikling av spillere og samtidig holde klubben i toppskiktet av norsk håndball.»

«Etter en tid i Danmark med kjempespennende utfordringer håndballmessig, kjente jeg at jeg savnet Norge og hjemlige forhold. Det finnes flere ting å fylle hodet med enn bare jobb og håndball, og det finnes så mye i Norge jeg fant ut at jeg gjerne ville fylle hodet med,» sier Tom Eirik Skarpsno

Tom-Eirik legger til: «Bækkelaget er en klubb med lange tradisjoner, som jeg har hatt et forhold til etter to tidligere engasjementer tidligere. Når de kom på banen og kom med et tilbud om å overta etter Proppen, føltes det som et rett valg. Det passer perfekt sammen med stillingen jeg har ved Wang Toppidrett håndball.

«Mange spennende talenter som helt sikkert vil prege norsk håndball fremover appellerer til mitt trenerhjerte. Jeg er helt sikker på at vi skal kunne få til noe spennende. Dessuten kjenner jeg mange av spillerne godt, både fra tiden min på Wang Toppidrett og fra Haslum.»

Tom-Eirik legger ikke skjul på at det var mere enn bare håndball og savnet av Norge som gjorde at han valgte å ta over jobben i Bækkelaget:

«Når BSK også kunne lokke med ny sponsor på laksefluer var valget enkelt.»