BSK til NM finale i Spektrum – Bækkelaget

BSK til NM finale i Spektrum

G20 er klare for NM finale i Oslo Spektrum. Motstander i finalen er fjorårets vinner Nærbø.

Veien til finalen for BSK G20 startet i en innledendende pulje i Terningen Arena. Gutta leverer godt i Elverum sin storstue, og vinner 3 av 3 mulige mot Nøtterøy (30-18), Tiller (29-20) og Elverum (24-20). Dermed var kvartfinalen sikret for de gule endene fra BSK.

I kvartfinalen blir Elverum nok en gang motstander. Litt nervøsitet blir det jo når man skal møte det laget man har spilt tettest med i innledende, men det blir ikke noe problem for våre gutter. BSK valser over Elverum gutta i Terningen Arena, og vinner tilslutt kampen med sifrene 26-34. Kampens toppscorer for BSK blir Trym Korperud Johnsen med 7 mål.

Med en sterk prestasjon mot laget fra Hedemark sto laget fra Haslum for tur i semifinalen. Opp igjennom årene har det vært en sterk konkurranse mot laget fra Bærum om hvem som har sterkest ungdomslag i region øst. Denne gangen viser BSK at de virkelig er det beste laget i regionen, og banker Haslum med en sluttscore på 25-33 i Nadderud Arena. Nikolai Wiig står en sterk kamp mellom stengene, og Fabian Sandven blir BSKs toppscorer med 9 kasser.

– Jeg er veldig fornøyd med innsatsen vår mot Haslum. Vi ga alt fra start til slutt, selv i tøffe perioder i kampen. Sier kaptein Roald Lien om kampen.

Korperud Johnsen var også fornøyd med laget, og egen innstats mot Haslum.

– Det var en kamp der vi alle var på fra start. Vi vant duellene våre og sto sammen som et lag. Samtidig som vi bruker alle kvalitetene i laget har vi også mange fine prestasjoner individuelt. – Sier Trym Korperud Johnsen, og legger til: Jeg er fornøyd med egen innsats. Jeg var gira på å vinne og ville gi alt for en finale med gutta i spektrum. Jeg ble satt opp til gode mann/mann situasjoner,   noe vi gjorde en del i kampen og som vi utnyttet bra!

I finalen møter BSK det laget som slo de ut av NM20 i 2017 med et 3 måls tap over to kamper.

Trym Korperud Johnsen. Foto: Ulrik Rød

Nærbøs vei til finalen

Nærbø på sin side er klare for sin andre finale på to år, og har som sine motstandere fra Oslo ikke hatt de store problemene med å ta seg til finalen.

Nærbø åpnet med innledende runder i NM mot Falk Horten, og Haslum. Det var ingen store utfordringer for laget fra Jæren som først parkerer Falk Horten i første kamp med sifrene 14-31. I sin andre kamp i gruppespillet møtte Nærbø BSKs semifinale motstander Haslum. En kamp som skulle vise seg å bli jevnere enn mot Falk Horten, men ble heller ikke her den store utfordringen for Rogalendingene. Nærbø vinner kampen 28-22, og var dermed klar for NM sluttspillet.

I kvartfinalen skulle Sandefjord stå som et hinder for gutta fra Jæren. En kamp som er noe jevnere enn de tidligere kampene til Nærbø i NM20. Sandefjord som også er kjent for å ha gode ungdomslag holder noenlunde følge. Noe tvil om hvem som skulle ta seieren er det dog ikke, og Nærbø stikker av med seieren med 29-26 seier. Semifinalen for Nærbø blir en mer spennende affære i de første 30 minuttene av kampen ØIF Arendal, hvor Nærbø går inn med en ledelse på kun et mål til pause. Etter pausen setter Nærbø et skikkelig støt, og sikrer seg en finalebillett med 21-32 seier.

– Vi møter et veldig godt lag som vant NM20 i fjor med så og si samme lag. Samtidig tapte vi over det laget med kun 3 mål over 2 kamper, så alt ligger an til at vi får en veldig spennende finale. Vi har absolutt mulighet til å slå de. Sier Lien om motstander Nærbø.