Tidligere Svensk landslagspiller klar for BSK – Bækkelaget

Tidligere Svensk landslagspiller klar for BSK

Lukas Karlsson fra Ribe Esbjerg HH er klar for spill i Bækkelaget Elite fra høsten av.

Partene er kommet til en enighet om en to års avtale med start fra 1.Juli 2019.

– Lukas er en særdeles dyktig spiller, med en enorm erfaring fra Sverige, Danmark og også Sverige landslag. Vi har vært i dialog snart ett år, og det var gjennom “Proppen” at vi fikk greie på at han skulle flytte til Norge sommeren 2019. Og når han var interessert i å spille i BSK, har vi jobbet med å legge forholdene til rette for han og familien. (Ida Bjørndalen og sønn, og et par til på vei), forteller trener i BSK Tom-Eirik Skarpsno

Lukas vil i tillegg til å være spiller få et ansvar som assistenttrener de kommende sesonger.

– Bækkelaget er opptatt av å finne spillere som passer sammen med resten av konseptet. Vi har vært kjent for å utvikle unge spillere, og det finnes ingen bedre læremester enn Lukas.  Når han i tillegg er interessert i en fremtid som trener, var dette er enkelt valg for oss. Det kommer til å bli lærerikt for oss alle, inklusive oss som er trenere i klubben i dag, sier Skarpsno.

 

Kan du utdype hvorfor dere ser på en slik dobbeltrolle som verdifullt for klubben?

– Slike ressurser er ikke dagligdags for BSK, og vi må prøve å utvikle oss vi også i takt med norsk klubb- og herrehåndball. Når man har vært trener eller spiller over lang tid er det alltid verdifullt å få inn nye mennesker og inspirasjon i en gruppe.  Lukas kan garantert mye som både jeg (trener Skarpsno red an.), andre trenere og ikke minst spillere vil nyte godt av.  Samtidig har jeg ingen problem med å gi fra meg noe ansvar til flinke folk.  Jeg er sikker på at vi blir et enda sterkere team enn før.

 

Lukas har spilt i Danmark siden 2007 for bl.a. Viborg, KIF Kolding og Ribe Esbjerg.  Han er både Svensk og Dansk mester fra tidligere.  Og deltatt i VM og EM for Sverige i perioden 2009-2014.

 

Hvorfor Norge og nettopp Bækkelaget nå Lukas?

 

– Min kone kommer fra Norge og vi vil komme tettere på familien. Jeg har hørt mye bra om klubben. Bl.a fra Emil Ljungman og fra Jan ”Proppen” Karlsson. De samtaler jeg har hatt med Tom Eirik har også været bra.

 

Hva vet du om Norsk håndball og klubben Bækkelaget?

 

– Fremfor alt har jeg jo sett Norges fine utvikling på landslaget. Ligaen vet jeg ikke så mye om, mer enn at det er en jevn liga der alle lag kan slå alle. Om BSK vet jeg at de spiller i gult og blått og at det er en klubb som fått fram mange gode spillere.

 

Du får en rolle som spiller og trener, hvorfor har du også ønsket en slik dobbeltrolle?

 

– Jeg vil spille fordi at jeg stadig syntes det er gøy å spille håndball, og for at jeg syntes at jeg fortsatt holder et høyt nivå. Jeg har i Ribe/Esbjerg hatt en rolle der jeg hatt en stor inflytelse på spillet og taktikken. Det har jeg likt godt, så jeg vil gjerne fortsette med dette.

 

Med dette begynner stallen for sesongen 2019/20 å ta form.  Det gjenstår stadig et par brikker som skal falle på plass, men konturene av neste års lag begynner å ta endelig form.

− Helt ferdig er vi ikke, avslutter Skarpsno