3 AV 4 FINALER – Bækkelaget
Photo av: Nøtterøy/Skjærgårdlekene

3 AV 4 FINALER

Skjærgårdslekene ble spilt i helgen i Tønsberg/Nøtterøy. Det er en oppkjøringsturnering for J/G16, 18 og senior i forkant av seriestart, og det er stort sett de beste lagene som inviteres.

At BSK fikk hele 3 av sine 4 deltagende lag i A-finaler er svært bra, og lover godt både for sesongen 19/20, og for fremtiden håndballmessig i Bækkelaget.

I herreklassen startet Elitelaget vårt med å spille en god, men jevn kamp mot 1 divisjonslaget og arrangør Nøtterøy. Med en sterk seier tidlig lørdag mot Drammen, og til tross for tap mot Runar Sandefjord var herrene våre klare for finale i Skjærgårdslekene mot ØIF Arendal.

I finalen følger lagene seg lenge, og det står 13-13 til pause. Dessverre for vår del får ØIF et mer grep om kampen, og vinner tilslutt 31-28. Dette hadde hovedtrener TES å si om helgens turnering, og hvordan de nye spillerne klarte seg:

Helgen gikk ganske bra og stort sett etter planen. Vi fikk rullert mye på mannskapet og skapt noen relasjoner. Så vi er stort dett fornøyd med helgen. Alltid kjedelig når noen må stå over noen kamper pga småskader mengder hører med. Ikke minst fikk vi sett hva som fungerer og hva vi må jobbe med kommende måned. De nye klarte seg veldig bra. Lukas K blir jo verdt turen til Nordstrand Alene alene. Oscar også en morsom spiller å se på. Synes de fikk vist seg fra en bra side. Marius Relte fra Kjelsås var superreserve for skadet Markus Niva og han gjorde sakene sine bra.

G16 møtte Øyestad IF i første kamp lørdag. Det ble en neglebitekamp, hvor BSK-gutta dro i land en ordentlig sliteseier helt på slutten, 23-22 til BSK.

Etter denne utladningen møtte de ROS litt senere på lørdagen. Det ble en relativt komfortabel BSK-seier, og gruppeseier.

Gruppevinnerne gikk til A-sluttspillet, og der møtte BSK Frogner i semifinalen søndag morgen. Her ble det etter hvert en komfortabel BSK-seier 23-15. Deretter gjenstod Nærbø i finalen. 03-gutta fra BSK har ikke spilt en hel sesong sammen enda, siden årgangen består av spillere som har kommet fra flere forskjellige klubber og lag, mens Nærbø har spilt sammen i mange år. Likevel ga våre gutter PW-vinneren kamp helt til døren i A-finalen, og det var først helt på slutten at Nærbø sikret seieren. BSK’s William Berget ble kåret til finalens beste spiller.

I G18/Jr-klassen gikk også BSK hele veien til A-finalen, etter å ha slått ut ROS og Kristiansand i gruppespillet, og Nøtterøy i semifinalen. I A-finalen stod LUGI fra Sverige på motsatt banehalvdel. LUGI er en storklubb i håndballsammenheng, men de fikk også kamp helt til siste slutt av BSK! Dette hadde trener Espen Wangen å si om lagets prestasjoner i helga:

Vi er godt fornøyd med helgen. Vi har fått brukt alle spillerne og rullert på laget, vi har brukt denne helgen som god trening der alle skulle få lov til å vise seg frem. Når vi bytter så mye på laget fra kamp til kamp vil også prestasjonen svinge litt, men vi føler vi hadde gradvis progresjon i løpet av helgen. I finalen møtte vi et godt Lugi lag som spilte offensivt forsvar. Vi får en god start på denne kampen og går tidlig opp en en 4-1 ledelse ved hjelp av godt forsvarspill, som ga oss mange lette mål i ankomsten vår. Etter dette tok Lugi mer over og vi slet med å løse det offensive forsvaret deres. Vi må rose gutta her for aldri å gi opp, vi ligger under med 4 i 2 omgang og vi snur det til 14-14 rett før slutt. Denne gangen var det Lugi som trakk den lengste strået, men vi er fornøyd med at vi snur det og gir de kamp helt inn.

J16 var også med på Skjærgårdslekene. De manglet  noen av sine spillere, og møtte også tøff motstand, bl.a. Flint, som er et av de beste lagene i aldersklassen. Her er oversikt over J16 sine kamper: