Historiens yngste BSK lag på banen – Bækkelaget

Historiens yngste BSK lag på banen

Søndag var kanskje det yngste laget i den øverste divisjonen i Norge på banen for BSK mot Follo i historien. De siste minuttene for de gule og blå var Christian Ekeberg (20 år), Sander Rogne Myklebust (20 år), Nikolai Wiig (21 år), Jon Reistad (23 år), Markus Niva (19 år), Fredrik Syversen (17 år) og Nicolay Nordli (18 år). Det er en snittalder på 19,7 år. Syversen og Nordli fikk også sine debuter mot Follo. Begge kom innpå banen til jubel fra publikum.

«Kjempe fett! Veldig kult å kunne få de første minuttene på hjemmebane, setter veldig pris på å bli sett og få denne muligheten! Stor stas for oss unggutta.» Sier Fredrik Syversen om å få sine første minutter i Rema 1000-ligaen. Nicolay Nordli legger til med » Veldig kult å få muligheten, og kjenne på nivået. Var en fin erfaring og det ga enda mer motivasjon til å jobbe videre.»

Nicolay Nordli i aksjon for herrelaget. Foto: Ulrik Rød

Mye av kampen var allerede avgjort når ungegutta entret. For de mer rutinerte sørget enkelt for en solid ledelse, og seier for Ducksa fra høgda. Allerede fra starten av kampen stenger Nikolai Wiig og forsvaret buret, og BSK går til pause med ledelsen 16-6. I andre omgang klarer ikke Follo å redusere stillinga, og BSK vinner 32-22.

«Førsteomgang har vi klaff på det meste, samtidig hadde vi mange marginer på vår side. Bra målvaktsspill på mange gode sjanser. Nei absolutt ikke, ble jo uavgjort i serieåpningen, så var ikke forventet at vi skulle vinne så mye. Debutantene fikk jo ikke all verdens med tid, men det var jo greit å få noen kast i eliten. Wiig var bra, også var det viktig og gøy at Oscar gjør sin beste kamp.» Sier hovedtrener Skarpsno om kampen, motstander og de to debutantene.

Oscar Lysgård ble banens beste for BSK, og spilte kanskje sin beste kamp i gult. Foto: Ulrik Rød.
17 år gamle Fredrik Syversen får debuten for herrelaget. Foto: Ulrik Rød.