En prat med Gulliksen – Bækkelaget

En prat med Gulliksen

Vi har snakket med den norske landslags- og GWD Minden spilleren Kevin Gulliksen om tiden i Tyskland og Europamesterskapet som spilles for tiden.

Gulliksen spilte for BSK fra 2014-2017 før han tok turen til Elverum, også videre til tyske Minden i Bundesligaen. Oppsalgutten var med på å ta VM sølv med Norge i Danmark 2019, og har før mesterskapet spilt 17 landskamper med 22 scoringer. For BSK har Gulliksen blant annet tatt et seriesølv, og et cupgull i NM20.

Kevin Gulliksen i BSK farger.

Hvordan er det å spille i verdens tøffeste håndball liga? Det er selvfølgelig en drøm som går i oppfyllelse, det å kunne spille mot verdens beste lag og spillere hver uke er helt utrolig.

Har du tilpasset deg livet i Tyskland godt, og snakker du flytende tysk nå? Ja jeg må si at tilpasningen har gått ganske fint, det har også hjulpet med 3 andre nordmenn i klubben( Espen, Rambo og Gullerud). Nja snakker vel ikke akkurat flytende men forstår alt og kan gjøre meg forstått i de fleste situasjoner, her har du eks på ulempen med så mange nordmenn også. Språket tar lengre tid!

Hva er målet for egen del under EM i år? Håper å kunne bidra litt mer enn VM i fjor og få en litt større rolle i laget. Samtidig er jeg klar over rollen til Bjørnsen som førstevalg og kaptein i laget, så jeg får bare prøve å ta vare på de mulighetene som kommer.

Hvordan er det å oppleve EM på hjemmebane? Helt fantastisk! Vi har spilt to kamper nå og Trondheim spektrum har vært helt magisk, også det å kunne ha familie og venner på tribunen er utrolig morsomt. En opplevelse jeg aldri kommer til å glemme!

Får du sett noen BSK kamper nede i Tyskland? Hehe ja jeg har faktisk fått sett litt! Ikke alltid mulighet til å se alle kampene men ofte inne å ser hvordan det går. Pleier også å sjekke innom statistikken også for å få et visst bilde av kampen, har fortsatt masse kompiser i BSK som er morsomt å følge

Hva er den største forskjellen mellom å spille i Tyskland og Norge? Hm jeg vil kanskje si fysikken, spesielt på bakspillere og strekspillere. Alt går ikke så veldig fort, men når satsingene kommer så er det fleste to meter og 100 kg, da blir det også vanskelig å stoppe. For meg som kant så må det være nivået på keeperne. Du møter veldig lite unge keepere i Bundesliga men ofte eldre rutinerte tyskere som ikke følger alle bevegelsene du gjør.

Vi ønsker Kevin Gulliksen og resten av Norge lykke til videre i EM!