BSK ønsker Jørgen Laug velkommen tilbake som hovedtrener – Bækkelaget

BSK ønsker Jørgen Laug velkommen tilbake som hovedtrener

Håndballgruppa i BSK er glade for å kunne presentere Jørgen Laug som ny hovedtrener fra og med neste sesong. Laug vender tilbake til et lag som har kjempet mot de beste lagene de siste sesongene.

Laug kommer fra Trondheimsklubben Charlottenlund SK som hovedtrener i 1 divisjon. Charlottenlund endte på en 9 plass i sesongen. Samtidig har han også hatt jobben med å trene det norske guttelandslaget for de født i 2004, hvor han har trent BSKs yngre spillere Emil Havsgård og Ivo Bendik Hopp Auganes.

Laug er ikke ny for klubben, og har tidligere hatt flere ulike roller. Han har vært hovedtrener for damelaget i 1 divisjon, og han har vært assistent trener for Jan «Proppen» Karlsson på herrelaget samtidig som han hadde ansvaret for G18 laget. Som noe av det siste før han dro opp til Trønderlag var han med på å vinne NM G20 og ta sølv i Grundigligaen 2016/17.

Jørgen Laug til høyre sammen med laget som tok sølv i Grundigligaen 2016/17.

«Bækkelaget er en flott klubb som jeg har mange gode minner fra, og når tilbudet kom så var det egentlig ikke noe å lure på. Jeg var i Bækkelaget fra 2012 til 2017, hvor de tre siste årene var som assistent til Proppen på A-laget så jeg kjenner miljøet godt og ser tilbake på de årene med glede. Jeg har veldig sansen for måten klubben drives på og jeg vet at gutta på a-laget er en herlig gjeng som jeg gleder meg til å jobbe med igjen.» Sier Jørgen Laug og legger på med at han har hatt et våkent øye med BSK «Ja, det blir naturlig å ha et ekstra øye med et lag når man har vært en del av det tidligere. Både Proppen og Tom-Eirik har gjort en meget god jobb de siste årene så jeg er ydmyk for oppgaven jeg går inn i, samtidig tror og håper jeg at jeg kan tilføre noe nytt også.«

Det er en ung og spennende tropp som Laug overtar etter Tom-Eirik Skarpsno, men det er fortsatt en god del spillere igjen fra forrige periode med klubben.

«Det er veldig gledelig å se den store kontinuiteten det har vært de siste årene, det tyder på en gjeng som trives godt sammen og som jobber godt over tid. Det er faktisk hele 9 spillere som fortsatt er i klubben fra sist jeg var der, det er imponerende. Det er en fin kombinasjon av noen eldre og en del yngre spillere som gir et godt grunnlag for å bygge videre på den gode dynamikken i stallen.» Sier BSKs nye hovedtrener

Jørgen Laug har sin første arbeidsdag for de gule og blå 01.07, men han er på like spent som alle på hvor lang tid det vil ta før håndballsesongen er i gang igjen.

«Jeg er først og fremst spent på når neste sesong starter og i hvilken form det vil bli gjennomført, jeg er nok ikke alene om å savne håndballen om dagen så det klør i fingrene etter å komme i gang, men at vi skal klare å bite i fra oss når den dagen først kommer er jeg sikker på. En tabellplassering er alt for tidlig å si noe om, men en klubb som Bækkelaget vil alltid ha ambisjoner.«

«Vi er stolte av å kunne presentere Jørgen som vår nye hovedtrener for klubben. Han er en person som passer BSKs sin profil og verdier, samtidig som han er stadig ung og fremoverlent. Vi er sikre på at han kan bidra positivt inn mot hele håndballgruppa i BSK.» Sier sportslig administrativ leder Ulrik Rød. «Vi vil samtidig takk Tom-Eirik Skarpsno for en fantastisk jobb han har gjort, og med hjelpen ved å finne sin erstatter i Laug. Tom-Eirik ønsket å avslutte sin kontrakt for å se etter muligheter for å forlate banen og jobbe mer administrativt med håndballen.»

Laug i aksjon for sin tidligere klubb Charlottenlund. Foto: Jørn Almberg

«Jeg er en ambisiøs trener som legger ned mye tid på håndballen og som kommer til å sette mitt preg på laget og klubben. Jeg liker å jobbe systematisk og strukturert, og har tro på at et godt arbeid hver dag gir resultater på lang sikt. Det er også viktig for meg å tenke helhet i klubben og sørge for at Bækkelaget sine gode tradisjoner som en talentfabrikk blir ivaretatt samtidig som jeg er opptatt av å videreføre og bygge på den gode toppidrettskulturen jeg vet allerede finnes i gruppa. Det vil nok også bli en annen versjon av meg enn når jeg var assistent sist, rollen som hovedtrener er ganske annerledes, det kreves mye mer og er et vesentlig større ansvar, men jeg har gått en god skole hos Proppen så det ser jeg bare frem til å gyve løs på.» Sier Laug om hva slags type trener BSK kan forvente i han.