BSK gutten Christian Ekeberg forlenger kontrakten – Bækkelaget

BSK gutten Christian Ekeberg forlenger kontrakten

Bækkelagets unggutt Christian Ekeberg signerer ny to års avtale med BSK.

Christian Ekeberg med scoring mot Fold-St.Halvard. Foto: Ulrik Rød

Ekeberg som er født og oppvokst på Bækkelagshøgda signerer en avtale som binder han til klubben i to år. Venstrekanten hadde sin aller første trening med klubben under oppstarten av gutter 99 laget til BSK. Han har vært med på å ta sølv med både jr laget i Lerøyserien, og NM sølv med G20.

«Det er ikke vanskelig å signere ny kontrakt for moderklubben. Jeg trives veldig i godt, med mange gode og spennende lagspillere. Kunne ikke forestilt meg en hverdag uten de mange morsomheter med Løvberg på kanten. Jeg velger også BSK fordi klubben har tro på yngre spillere og lar de få sjansen på det øverste nivået. Jeg syntes det er spennende å være i en gruppe med så mye talent, blandet med en trang for å ville bli bedre. Det gjør at man legger inn 100% på hver trening. Så det er spennende å være med på et slikt prosjekt som lar de unge få prøve seg, og som gir de tillit.» Sier Christian Ekeberg om hva som fikk han til å forlenge kontrakten.

«Mine ambisjoner er vel som de alltid har vært. Et ønske om å bli den beste i min posisjon, selv om det er et lite stykke igjen før jeg tangerer Fredrik, så føler jeg selv at jeg er på god vei, både fysisk og psykisk. For lagets del så hadde det vært kult å komme på top 5, noe jeg tror vi kunne klart ifjor, men det ble noen knepne tap der vi ikke «vill» helt. Men som jeg tror vi kan rette opp til neste år.» Sier den unge venstrekanten om sine og lagets ambisjoner for neste sesong.

Venstrekanten setter inn et av fem mål mot Haslum. Foto: Ulrik Rød

BSK-gutten som forrige sesong fikk et gjennombrudd i Rema 1000-ligaen sto med 38 mål på 25 kamper. Mange vil nok aller best huske kampen mot Haslum på hjemmebane hvor han scoret fem mål, og var en av BSKs viktigste spillere.

«Det skal bli moro å jobbe med Christian igjen, en lokal gutt med et herlig humør som har jobbet knallhardt for å komme dit han er i dag. Han har utviklet seg til å bli en solid eliteseriespiller som jeg har forhåpninger om skal fortsette den gode utviklingen også kommende sesong.» Sier BSKs nye hovedtrener Jørgen Laug.

Også den nåværende hovedtreneren Tom-Eirik Skarpsno er fornøyd med å ha forlenget med Ekeberg.

«CE har hatt en enorm utvikling siste 2 sesonger. Fra å være uferdig juniorspiller til å levere flere svært gode prestasjoner i Rema1000 ligaen. I tillegg en humørspreder som elsker å trene og er utrolig seriøs. Han er et kroneksempel (av mange) på hva BSK står for. Så å forlenge en 2 års avtale med han var noe av det enkleste jeg har vært med på som bsktrener.» Sier Skarpsno.