BSKs Fredrik Løvberg legger opp – Bækkelaget

BSKs Fredrik Løvberg legger opp

Det er med et tungt hjerte at Fredrik Løvberg før denne sesongen legger klisteret, håndballen og trickskuddene på hylla for godt. Løvberg blir dermed ikke med på det som ville vært hans 8 sesong som BSK spiller.

«Etter at jeg begynte å studere har det vært et stramt tidsskjema og en krevende kabal som må legges fra uke til uke. Selv om det har vært spennende å ha det så hektisk, så skal jeg ikke legge skjul på at det tidvis har vært anstrengende. BSK har vært, og skal fortsatt være, et sted hvor alle gir 100 % på alle økter og bidrar til at laget utvikler seg. Jeg har tenkt en stund på om jeg har motivasjon og overskudd til å være en bidragsyter i laget en sesong til, og har bestemt meg for å gi meg mens leken er god.» Sier den 23 år gamle Løvberg.

Fredrik debuterte for herrelaget allerede tilbake i 2015/16 sesongen mot Stord med 2 scoringer, og har tilsammen scoret 201 for de gule og blå siden sin debut. Han hadde sin mest produktive sesong på venstrekanten i 2017/18 sesongen med 61 mål. BSK gutten har nesten hele sitt håndballiv vært i klubben, og har deltatt LM 96 laget til Norge i mesterskap og ungdoms OL.

Hva er det du kommer til å huske best fra tiden med BSK?

Jeg har utallige røverhistorier fra gardern som jeg aldri kommer til å glemme, men som heller aldri kommer til å komme på trykk. Mange av disse stammer fra 16/17-sesongen hvor vi hadde et fantastisk miljø blant unggutta med blant annet Kristian «Sævi» Sæverås, Magnus «Maggi» Rød, Jonas «Trefot» Strøm, Fabian «Nicolai» «Fabbe» Sandven og Kevin «Gullik» «Kev» Gulliksen. Denne gjengen var også med på å ta sølv i eliteserien og junior-NM gull i 2016. Disse merittene vil naturligvis også huskes.

Kommer vi til å se deg på kamp fremover?

Det er klart jeg skal komme og heie på gutta!

Du har selv kommet opp til A-laget som unggutt gjennom ungdomslagene til BSK. Har du noen gode råd til unge spillere som vil slå igjennom?

Jeg lærte mye av Christian OSullivan, Stian Brevik og Anders Tverdal, som stod igjen etter trening og lekte og øvde på tekniske detaljer. Det å være nysgjerrig, samt legge inn ekstratrening, tror jeg er viktig for å utvikle seg.

Selv om det er en klisje må jeg også trekke frem det å være tålmodig. De to første sesongene mine med A-laget var jeg med på omtrent alle kamper, men spilte antageligvis ikke mer enn 20 minutter til sammen. Det gikk helt fint ettersom jeg likte å være på tur med gutta, og Proppen var flink til å forklare meg at min tid ville komme. 

Hva er ditt BSK all star lag?

Coach: Janne Proppen Karlsson. Et ekstremt engasjement og dedikasjon. Fulgte alltid opp veldig tett, både på og utenfor banen.

Målvakt: Emil Jungis. Herlig karakter, og en GRUSOM målvakt å skyte på. Har skyld i mange våkenetter hos undertegnede.

Høyrekant: Emil Legendegård. Ikke størst treningsiver, men et talent og en måltyv av de sjeldne.

Høyreback: Emil Sundal. 3x topscorer i eliteserien snakker for seg.

Midtback: Nicoball Hauge. En raus ringrev som har delt mye av sin visdom med meg. 

Venstreback: Simen Strømberg/Fabian Sandven. De to peneste guttene som har spilt i norsk eliteserie.

Venstrekant: Fredrik Hallvard Løvberg.

Linje: Fredrik Lundgren. Den medspilleren jeg har fryktet mest, og fått mest kjeft av. Tough love.