Sandven vender hjem – Bækkelaget

Sandven vender hjem

Det er med stor glede at vi kan annonsere at vi har fått hentet hjem Fabian Sandven til Bækkelagets Sportsklub. Spilleren sto uten kontrakt etter et år i Nordsjælland.

Den bare 22 år gamle bakspilleren har tidligere rukket å spille 102 kamper for BSK, og har på de kampene scoret 255 mål. Sandven hadde sin mest produktive sesong for de gule og blå i 2018-19 sesongen med 81 scoringer.

«Det ble bare sånn egentlig. Før Corona kom så var jeg og kjæresten min innstilt på å bo i København noen år til, men når grensene skulle lukkes kom vi tilbake. Hadde ingen aning at det skulle pågå så lenge, men etter å vært hjemme en stund føltes det bare veldig riktig å se etter noe permanent her i Oslo. Flyttet inn i ny leilighet nå og kontrakten med Bækkelaget er signert så jeg er veldig fornøyd.» Sier Sandven om hvorfor han vendte snuten hjem igjen.

22 åringen har valgt å signere en et årsavtale med de gule og blå Ducksa. Han legger heller ikke skjul på det tøffe oppholdet i Danmark.

«Lærte utrolig mye om motgang. Røk tommelen min med engang jeg kom ned, og fikk flere tilbakeslag gjennom sesongen. Lite spilletid, få poeng, nytt språk(utrolig mye vanskeligere en man tror) og langt unna venner og familie var til tider utfordrende. Men tror at det er noe som har gjort meg sterkere på lang sikt og gitt meg litt perspektiv på at ting nødvendig vis ikke alltid går på skinner.»

Hovedtrener Jørgen Laug er stor fornøyd med å kunne ønske en av sine tidligere spillere velkommen tilbake, og er sikker på at Sandven kan bidra fra første stund.

«Jeg har kjent Fabian siden han var 16 år og kom som en ung gutt fra Nordstrand til A-laget vårt, så det er utrolig moro å kunne gjenforenes med han igjen. Fabian kommer til å tilføre laget en ekstra dimensjon med sin gode eksplosivitet og nese for mål. Med en lang og tøff sesong tettpakket med kamper vil han både styrke den generelle bredden i laget, men også være en av de som skal hjelpe oss med å ta nye steg fremover som en gruppe.» Sier Jørgen Laug.

«Prøve å gjøre ting litt annerledes en tidligere, hvis det butter litt imot håper jeg å kunne gå foran og bidra med litt spillglede og energi. Utrolig destruktivt når man graver seg ned, så håper jeg kan være en av de som bygger andre litt opp. Ellers så håper jeg og kunne bidra med rappe skudd, hurtighet og scoringer. Gleder meg til å kvakke med gutta!» Sier Sandven om hvordan han skal bidra inn i laget.