Sliteseier hjemme mot FyllingenBergen – Bækkelaget

Sliteseier hjemme mot FyllingenBergen

Onsdag var det klart for første hjemmekamp for sesongen. BSK fikk besøk av noen bergensere som har gjort livet surt på egen parkett tidligere.

Ved avkast foran første hjemmekamp for sesongen var det flere som var spente på hvilke versjon av BSK som ville komme mot FyllingenBergen. BSK har de siste to oppgjørene i hallen tapt med stygge sifre. Flere husker det tunge tapet i NM kvartfinalen forrige sesong.

Kampen starter heller ikke så bra for «Ducksa». Ved flere tekniske feil, og tøff motstand fra forsvar og keeper til Bergens laget klarer aldri BSK å ta en ledelse i kampen, og inn mot pause øker gjestene ledelsen sin med tre mål. Lagene går inn til pause 12-15.

Trym Johnsen var en viktig brikke for BSK i seieren mot Fyllingen. Foto: Ulrik Rød.

Tidlig i andre omgang må rutinerte Hauge sette seg på benken med det som ser ut til å være noe på baksiden lår. Til tross for mangelen på den mest rutinerte spilleren til BSK leverer de andre ute på banen. Flere av spillerne stepper opp, og spesielt unge Trym Johnsen som setter 7 kasser (står feil i kamprapporten). Litt ut i andre omgang er ledelsen til FyllingenBergen hentet inn, og begge lagene kriger frem og tilbake om hvem som leder.

I et meget hektisk siste minutt av kampen klarer forsvaret til BSK å snappe innspillet til linja, og Aksel Strupstad får sendt en kontring til Anders Huse som setter 28-27. Med 20 sekunder igjen på klokka tar FyllingenBergen timeout, og tegner opp et spill for siste angrepet. Men dessverre for Fyllingen sto BSKs debutant Mats Bjørnstad, og stenger buret. BSK vinner det tette oppgjøret 28-27. BB blir Trym Johnsen.

«Det var utrolig deilig å starte med en seier i første hjemmekamp for sesongen og min første kamp i Nordstrand Arena. Jeg vil takke de som møtte opp og skapte god stemning til tross for at de var få. Det hjelper veldig på. I andre omgang fikk vi bedre tak på forsvaret vårt samtidig som vi minsket de tekniske feilene, det gjorde at vi klarte å snu en vanskelig situasjon til seier. Sluttminuttene kunne gått begge veier, men guttene viste kvalitet når de drar hjem en så tett kamp. Hauge fikk en liten kjenning, men er nok kjapt på føttene igjen.» Sier hovedtrener Jørgen Laug.