Sundal med 10 mål mot Fjellhammer – Bækkelaget
Foto: Beate Oma Dahle

Sundal med 10 mål mot Fjellhammer

Søndag 20.september kommer det inn to nye poeng på Bækkelaget Herrer Elite sin konto. Denne gangen var det Fjellhammer som gikk tomhendte hjem fra en nesten fullsatt Nordstrand Arena.

Lagene holder hverandre med selskap gjennom hele kampen. Etter 10 minutter er stillingen 4-4. Gutta fra Fjellhammer har en hårfin ledelse med et eller to mål i store deler av første omgang, før BSK tar en ettmålsledelse til pause. Lagene følger hverandre jevnt, også gjennom kveldens andre omgang. Til slutt er det BSK som trekker det lengste strået og lander kampen 32-28.

Emil Sundal var i fyr og flamme mot Fjellhammer. Foto Beate Oma Dahle.

Banens beste spiller for Bækkelaget ble Emil Sundal med 10 mål. Han har følgende å si om kampen:

«Rotete kamp. Vi kommer aldri opp på godt nivå bakover eller fremover. Blir reddet av Viggo i 1. omgang. 2. omgang løsner det det fremover, men vi sliter fortsatt bakover. Deilig å ro i land 2 poeng i en slik kamp.»

Christian Ekeberg er enig i hva Sundal mener om at det er en rotete og vanskelig kamp.

«Syntes vi sliter i store deler av kampen med å sette forsvaret slik vi har gjort i de forrige kampene. Vi visste at dette ble en tøff kamp, så det er et forbedringspotensial. Men vi klarer å samle oss når kampen skal avgjøres, som resulterer i redninger. Godt å se at vi også ikke går oss bort når går ut i offensivt forsvar, men beholder roen og styrer det inn.»

Christian Ekeberg satte tre scoringer fra kanten. Foto: Beate Oma Dahle.

Både Sundal og Ekeberg trekker frem målvakt Nikolai Wiig som en avgjørende brikke for seieren. Målvakten selv er enig i at han har noen viktige redninger, men ikke like fornøyd som lagkameratene med egen prestasjon.

«Jeg står fram litt i perioder hvor vi sliter litt, slik at Fjellhammer ikke får dratt fra eller komme helt inn i flyten. Noen 100% redninger som gir det lille ekstra løftet vi trenger i begge ender. Vil ikke si det var en bra dag på jobben for min del, men god nok til å ta hjem seieren. Så i dag er det rett på OIS for å kunne prestere enda bedre førstkommende søndag mot Fyllingen.»

Som Wiig sier, er neste kamp allerede søndag 27.september kl. 15:00. Denne kampen spilles også i Nordstrand Arena, og er runde 4 i NM. Da er det Fyllingen Bergen som står for tur. Det er kun tre små uker siden vi møtte Fyllingen Bergen på hjemmebane, og det ble en tøff kamp hvor BSK gutta stakk av med en 28-27 seier. Med andre ord trenger gutta all den hjelpen de kan få fra tribunen til å kjempe seg videre i NM.

En god Nikolai Wiig tok flere 100% skudd fra Fjellhammer. Foto: Beate Oma Dahle.