BSK ute av NM – Bækkelaget

BSK ute av NM

FyllingenBergen slår BSK Herrer Elite ut av cupen. I år, som i fjor.

I helgens 8-delsfinale i NM ble FyllingenBergen for sterke for BSK. Bergenserne holder en to-/tremålsledelse helt fra start, men bækkelagsherrene holder tritt gjennom store deler av kampen. Etter 40 minutter ligger lagene likt, men FyllingenBergen viser seg sterkere denne gangen og vinner kampen 19-27.

Ifølge Fabian Sandven var laget preget av tekniske feil og et for dårlig angrepsspill.

«I dag sliter vi med rytmen i spillet. Vi spiller periodevis OK, men det blir for tilfeldig og lite gjennomtenkt. Det er en klassisk krigekamp der vi følger Fyllingen tett, men midtveis i andre omgang gjør vi 3-4 tekniske feil på rad. Dette straffes og vi kommer bakpå med 3-4 mål.»

Som Sandven påpeker, kommer BSK litt bakpå. Gutta ønsker så gjerne ønsker å henge med i kampen, men det fører til dårlige avgjørelser:

«Det blir litt sånn at vi skal ta igjen alt, med en gang. Vi tar dårlige sjanser og scorer vel ikke et eneste mål framover i løpet av de siste 10 minuttene. Bakover får vi dårlig treff på skytterne til Fyllingen og blir for flate. Til tross for at Mats står en veldig, veldig god kamp. Håper vi klarer å løse den offensive biten borte mot viking på søndag. Det som blir nøkkelen for oss nå tror jeg,» sier Sandven.

Mats Bjørnstad sto en god kamp mellom stengene. Foto: Beate Oma Dahle.

En god Mats Bjørnstad, er det ikke bare Fabian som mener. Sander Rogne Myklebust mener at et svekket forsvar virker å være kampens problem for BSK, samtidig som Mats holder liv i kampen:

«Vi gjør ingen god forsvarskamp, og blir reddet av Mats i første omgang. I andre omgang klarer Fyllingen å straffe oss i mye høyere grad. Samtidig spiller vi for udisiplinert framover og har for mange tekniske feil som gjør at de får løpe på oss,» sier Myklebust.

Jon Reistad kjente på presset før kampen. Både på grunn av at Fyllingen slo BSK ut av cupen i fjor, men også fordi det var hans siste kamp denne sesongen i Bækkelagsdrakten:

«Alltid kjipt å ryke ut av NM på denne måten. Skulle gjerne gitt Fyllingen kamp helt inn, men sånn gikk det ikke. Begynner å bli litt smålei av at vi skal ryke mot Fyllingen, ettersom vi røk mot de i fjor også. Vet at vi kan bedre og det er bare å sette penga på BSK i neste kamp, gutta kommer sterkere tilbake,» sier Reistad.

Reistads siste kamp i BSK trøya. Foto: Beate Oma Dahle.

Reistad har troa videre på herrene i gult og blått, som vender snuten mot det store utland. 

«­Jeg har hatt det veldig bra i BSK. Kommer uten tvil til å savne gjøglingen i garderoben, er kjipt å dra fra en så bra gjeng! Shoutout til M.A. Nå er planen å studere grafisk design i London i ett år, også får vi se hva som skjer videre. Tror og håper det blir bra, så skal jeg komme å se på kamp når muligheten byr seg!»

Vi ønsker Jon Reistad lykke til videre med studier. Vi ses plutselig igjen.