Wiig med matchvinnende redning – Bækkelaget

Wiig med matchvinnende redning

Tekst og foto: Beate Oma Dahle

Bækkelaget vinner 24-23 mot Halden søndag kveld. Nikolai Wiig avslutter kampen med en strafferedning, og sikrer dermed seieren.

Playmaker Oscar Lysgård mener kampen var en slitekamp, hvor BSK ikke lykkes med det som var avtalt før kampen.

– Det er mye som ikke stemmer, spesielt offensivt. Vi kriger allikevel, og med en blanding av dyktighet, vilje og litt flaks så drar vi det i land til slutt. Det var 2 utrolig viktige og deilige poeng.

PLAYMAKER: Oscar Lysgård skårer 3 mål denne kampen. Foto: Beate Oma Dahle

Bækkelagets strekspiller Sander Rogne Myklebust syns også det er godt med seier i en slik kamp.

– Vi startet godt og kunne nok kjørt fra Halden – hadde vi bare vært litt mer effektive. I andre omgang får vi svært lite flyt når de tar ut Emil. Det finner vi aldri helt ut av. Da er det veldig godt at Wiig redder oss i siste sekund.

DT KORT: Sander Myklebust ble nødt til å sette seg på tribunen. Foto: Beate Oma Dahle

Videre får Myklebust direkte rødt kort, og er ikke særlig enig med dommerne i den avgjørelsen.

– Jeg ble gått av og bommet på taklingen. Jeg kjente jo det med en gang og følte jeg slapp han veldig tidlig. Han får en rotasjon som gjør at det ser veldig voldsomt ut. Jeg ble veldig overrasket når jeg fikk rødt, og synes det var helt feil avgjørelse av dommerne.

Denne kvelden har vi også med oss en debutant. Henrik Rifseim debuterer i norsk eliteserie. Han setter seg også på skåringslista.

– Det var utrolig gøy og komme inn å få spille i en så jevn match. God erfaring å ha med seg videre.

DEBUTANT: Henrik Rifseim får sine første spilleminutter for BSK i Rema1000-ligaen.

Rifseim er i bunn og grunn enig med lagkameratene når det gjelder hvordan kampen utviklet seg.

– Jeg syntes vi kommer godt i gang med kampen der vi har god kontroll. I andre omgang begynner vi å slite med angrepsspillet, noe som gjør at Halden kommer opp i en 2-måls ledelse. Wiig gjør en solid match og har en matchvinnende redning som gjør at vi vinner, forteller debutanten.