Kapteinen er klar for 3 nye år i BSK – Bækkelaget
Foto: Beate Oma Dahle

Kapteinen er klar for 3 nye år i BSK

«Jeg stortrives i BSK og føler at vi har noe veldig spennende på gang.» Sier Emil Midtbø Sundal som har signert en 3 års avtale med Bækkelagets Sportsklub.

BSKs og Rema 1000-ligaens sin toppscorer er fornøyd med å få signert en ny avtale med laget som ligger på tredjeplass på tabellen.

«Det er her jeg hører til og har spilt fra jeg var 16 år. Jeg stortrives i BSK og føler at vi har noe veldig spennende på gang. Selv med begrensede ressurser så har klubben spikret et godt opplegg rundt elitelaget med Nina som fysio, Even på OIS, Svein som oppmann og trekløveren på gulvet med Jørgen, Tarjei og Erik.» Sier Sundal og legger heller ikke skjul på at han måtte ta en runde på hjemmebane først.

«Samtidig så måtte jeg gå en runde hjemme med samboeren min før jeg skrev under. Håndball tar mye tid og spesielt frihelger er et stort savn, men vi ble raskt enige om at dette orker vi litt til.»

Foto: Beate Oma Dahle
Foto: Beate Oma Dahle

Hovedtrener Jørgen Laug legger heller ikke skjul på at han er glad for å få med seg kapteinen videre:

«Emil er kapteinen vår, toppscorer i ligaen og en veldig viktig kontinuitetsbærer for hele BSK, så det var en lett avgjørelse å tilby han en ny konrakt og jeg er veldig glad for at han ønsker å fortsette hos oss.» Sier Laug.

Den rutinert høyrebacken debuterte allerede for A laget til Bækkalgets Sportsklub tilbake i 2006/2007 sesongen, og har da snart spilt 15 år for laget. Når kontrakten går ut vil han ha spilt 18 år.

«Som en av lagets eldste er det naturlig å ta litt ekstra ansvar både på trening og kamp, samtidig som det nok er lettere for meg å ta opp ting med trener/klubb hvis det er noe spillergruppa er uenige om. Selv om vi har en ung spillergruppe så er det flere som har noen år bak seg i eliteserien nå og som tar større og større ansvar på laget.» Sier lagets mest erfarne spiller.

Foto: Beate Oma Dahle

Storscoreren som har blitt toppscorer på det øverste nivået 3 sesonger på rad ser frem til de neste årene, og legger ikke skjul på at den nye hallen er en motivasjonsfaktor. I tillegg ser han mye spennende på gang i BSKs yngre rekker.

«Vi som klubb er helt avhengig av en ny arena og det kommer uten tvil til å løfte alle i klubben til et nytt nivå. For egen del er det en enorm motivasjonsfaktor og hovedgrunnen til at jeg signerer for 3 år. Å holde motivasjonen oppe er enkelt, rett og slett fordi det fortsatt er fryktelig gøy. Samtidig synes jeg det er kult å se unggutta som er på vei til å ta steget opp på A-laget. Vi har mange talenter i klubben og folk som Emil Havsgård, Julius Bjerkheim og William Berget har allerede imponert på trening med A-laget.» Sier Sundal.

Laug trekker frem viktigheten Sundal har for den unge stallen, og de yngre spillerne som kommer opp i BSK.

«Vi har mange unge spillere og er en klubb som er avhengig av å få opp en god del egne talenter skal vi kunne konkurrere med de andre lagene i serien, derfor er det utrolig viktig at vi har en som kan være med å sette standarden i hverdagen. Emil er helprofesjonell i alt han gjør og viser unggutta at skal man bli god så krever det hardt arbeid og en dedikasjon til det man holder på med, uansett alder.» Sier hovedtreneren.

Foto: Beate Oma Dahle