Unggutter med store ambisjoner signerer for BSK – Bækkelaget

Unggutter med store ambisjoner signerer for BSK

Niklas Gjerde (født 2004) og Mads Ødegård (født 2002) har valgt å signere med BSK. Begge har signert på grunn av Bækkelagets måte å utvikle unge spillere på.

– BSK er en klubb som er gode på å utvikle unge spillere, og som tar vare på unge talenter. De har et veldig sterkt lag, som de viste ved å komme på 4.plass denne sesongen. Bækkelaget har et godt treningsmiljø med mange unge spillere som kan hjelpe meg med utviklingen min. Det virker som en gruppe jeg vil passe fint inn i, forteller Niklas Gjerde.

Niklas Gjerde for sin tidligere. Foto: ukjent

Mads Ødegård kjenner allerede flere av spillerne fra skole og trening. Han er også nysgjerrig på hva Jørgen Laug kan gjøre for utviklingen hans.

– Jeg valgte å signere for BSK fordi jeg har fått høre mye bra om klubben og ambisjonene deres. Jeg syns Jørgen har en bra filosofi ved å bruke unge spillere, så derfor var dette en mulighet jeg ikke kunne la gå fra meg, sier Ødegård.

Mads Ødegård i aksjon for Haslum. Foto: Beate Oma Dahle

De to ungguttene har store ambisjoner med håndball, og mener at en kontrakt med Bækkelaget er et steg i riktig retning.


– Jeg har som mange andre spillere, ambisjoner om å kunne leve av håndballen. Jeg har en drøm om å spille i Bundesliga, samt representere Norge med A-landslaget. Veien dit er lang og jeg håper først å kunne etablere meg i Eliteserien før jeg eventuelt får mulighet til å ta steget til utlandet, sier Gjerde.


– Mine ambisjoner med håndballen er å nå så langt som mulig. Selvfølgelig er målet å spille for landslaget og komme meg ut til de store ligaene i Europa, men første steg på reisen er å bli en habil spiller i eliteserien. Det er jeg sikker på at BSK kan hjelpe meg med, forteller Ødegård.

Niklas Gjerde har allerede rukket å være med på et par økter med laget. Her på styrketrening på OIS. Foto: Beate Oma Dahle

Bækkelaget mister flere sentrale spillere etter sesongen. Laugs mannskap kommer til å bestå av unge og ambisiøse gutter, samt noen litt mer erfarne spillere.


– Det blir spennende å se. Jeg tror som alltid at BSK har en sterk tropp som kan gjøre det bra. Det er mange nye spillere og en veldig ung tropp. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang, sier Mads Ødegård.

– Jeg tror kanskje BSK kommer til å se enda sterkere ut neste sesong. Det kommer til å være en ung tropp med mye vilje og talent. Jeg tror det blir spennende å se hvor bra laget kommer til å prestere kommende sesong. Jeg gleder meg, avslutter Niklas Gjerde.