Tre spillere forlater BSK – Bækkelaget

Tre spillere forlater BSK

Verken Fabian Sandven, Oscar Lysgård eller Markus Niva blir å se i den gule drakta neste sesong. De tre bidragsyterne har ulike grunner til hvorfor de velger å gi seg i BSK for denne gang.


– Jeg har bestemt meg for å trappe ned satsningen. Jeg har ikke helt bestemt for hva jeg skal gjøre videre, men har noen tanker og jeg føler for å gå litt nye veier nå, sier Sandven.


Videre forteller Sandven at han lenge har slitt med motivasjonen, og at det da blir vanskelig å levere de gode prestasjonene. Han nevner at dette har vært utfordrende for å gjennomføre det arbeidet som skal til for å utvikle seg og for å ta nye steg

Fabian Sandven legger håndballsko foreløpig på hylla. Foto: Beate Oma Dahle

En annen ung herremann som mest sannsynlig forlater Bækkelaget etter sesongen, er Oscar Lysgård. Han blir ferdig med sin bachelor i maskiningeniør, og ønsker å ta en mastergrad innen sivilingeniør. Det er ingen mulighet for en slik mastergrad i Oslo. Lysgård virker likevel ikke 100% sikker.

– Det er med tungt hjerte at jeg ikke per dags dato signerer noen ny kontrakt. Det er kun på grunn av studier, og det har vært et fryktelig vanskelig valg. En stor del av meg har lyst til å bli værende, men livet ved siden av håndballen i Oslo ville ikke da blitt slik jeg hadde ønsket, forteller Lysgård.

Oscar Lysgård har vært god for BSK denne sesongen, men legger fokuset på studier fremover. Foto: Beate Oma Dahle

Unggutten Markus Niva blir heller ikke å se i gult neste sesong, etter å ha takket nei til ny kontrakt. Selv er han usikker på hvor veien videre går.

– Noen ganger må man ta tøffe valg og dette var definitivt et av dem. Foreløpig har jeg ikke tatt noen avgjørelse på hva som blir neste stopp, sier Niva hemmelighetsfullt.

BSKgutten Markus Niva gir seg i klubben han har vært i siden han startet med håndball. Foto: Beate Oma Dahle

Niva begynte å spille håndball som 8-åring i BSK og synes det blir rart ikke skulle spille i moderklubben mer. BSK har naturligvis betydd mye for 20-åringen. Fabian Sandven har også vært i klubben i flere år. Lysgård derimot har kun vært i klubben i to år, men har mye godt å si om Bækkelaget. Guttene trekker frem flere ting de vil savne med klubben, også forteller
de litt om hva som har vært viktig.


– Jeg kom til seniorlaget som 16-åring, hvor det var mange unge og sultne håndballspillere. Proppen er en fantastisk person og trener som turte å satse på oss, og det er utrolig gøy å se hvor mange fra den gjengen som har lykkes, forteller Sandven.


– Men viktigst av alt har jeg blitt kjent med så mange bra mennesker, som jeg virkelig har blitt glad i. Ville aldri vært foruten disse årene, legger Sandven til.

Fabian sammen med sølvgutta for et par år siden.

– Bækkelaget var klubben som virkelig tok meg inn i varmen i eliteserien og de har trodd på meg. Jeg har virkelig ikke et negativt ord å si om noen i klubben, og det er dette som har gjort valget mitt så vanskelig. Tross kun to år her, kommer jeg alltid til å være glad i BSK. Jeg har opplevd masse kult sportslig, og fått kompiser som ikke forsvinner selv om jeg ikke ser
de hver dag. Kameratskapet i klubben er fabelaktig, sier Oscar.


Guttene som forlater BSK, nevner flere avgjørende faktorer for den kommende sesongen. Markus Niva og Fabian Sandven er enig i spesielt én spiller som kommer til å være viktig for Bækkelagets tid videre.

– På banen tror jeg Trym Johnsen vil være avgjørende for laget i mange kamper. Han er en av de mest seriøse og hardtarbeidende spillerne jeg har spilt med, så det tror jeg han kommer til å ta på strak arm, forteller Niva.


– Trym Johnsen kommer til å være dominerende i ligaen til neste år. Se også opp for unge Syversen, har kommer til å bli ordentlig god. Også vet vi jo at Sundal skårer 450 mål hver sesong, så dette tror jeg ser bra ut, sier Sandven.

Trym Johnsen sammen med Oscar. Foto: Beate Oma Dahle

Både Sandven, Lysgård og Niva har stor tro på at BSK kan gjøre en god innsats i ligaen de kommende årene. Til tross for at BSK mister flere sentrale spillere, kommer det en god gjeng med unge, lovende og sultne gutter.


– Med de nye signeringene som er gjort, de gutta som blir igjen på laget og med Jørgen og resten av støtteapparatet, tror jeg BSK kommer til å fortsette den gode utviklingen vi har hatt de to årene jeg har vært her. Jeg har stor tro på at Jørgen klarer å utvikle dette laget videre, og det gjør litt vondt å mest sannsynlig ikke skulle være en del av det, sier Lysgård.

Jørgen Laug fra sidelinjen for BSK. Foto: Beate Oma Dahle

Bækkelaget ønsker både Fabian Sandven, Oscar Lysgård og Markus Niva lykke til videre! Vi håper så klart at vi en vakker dag ser dere alle tilbake i gult og blått, her i Oslo.