– Jeg velger å gi meg nå. – Bækkelaget

– Jeg velger å gi meg nå.

Vår egen forsvarskjempe Roald Lien legger skoene på hylla etter sesongen.
Ifølge Lien selv, er det mangel på tid, prestasjon og motivasjon som er svaret på hvorfor. Roald tar en mastergrad i samfunnsøkonomi. Både håndball og studier krever mye tid.


– Det har blitt for mye for meg med både håndball og studier. Denne sesongen har jeg følt at jeg ikke har klart å være 100% begge steder. Det har nok gått ut over motivasjonen min. Når det skorter på motivasjonen, koster det mer enn det smaker og derfor velger jeg å gi meg nå, forteller Lien.

En glad Roald Lien sammen med gode lagkompiser. Foto: Beate Oma Dahle

Lien setter pris på hvordan Bækkelaget har lagt opp til at hjulene skal gå rundt for spillerne. Videre har Lien stor tro på laget fremover og anbefaler unge spillere om å ha øynene åpne for BSK.


– BSK har betydd mye for meg. De har gjort det lettere for meg å kombinere skole og håndball, og jeg føler jeg blir møtt med forståelse dersom det skulle være noe. Jeg har stor tro på Bækkelaget fremover, sier 23-åringen.

Forsvarssjefen har vært en viktig brikke for BSK denne sesongen. Foto: Beate Oma Dahle

– Etter forrige sesong mistet vi flere viktige spillere. Det sier litt om den gode jobben Jørgen har gjort med laget og at vi klarte å sikre oss fjerdeplassen. BSK er en flott klubb som bør være attraktiv for spillere som vil opp og frem.

Ifølge Lien får man en rekke morsomme opplevelser som håndballspiller. Dette er noe han kommer til å savne.


– Det er alt fra turneringer der man overnattet i yngre dager, til cupfinale i spektrum og EHFcup. Dette er ting ikke alle får oppleve. Slike opplevelser har vært det beste. Allikevel kommer nok til å savne det hverdagslige. Vi har det jo mye moro på trening og jeg har mange gode venner her, forteller Lien.

Roald Lien var med på å ta seriesølv med BSK.

Det er ingen hemmelighet at et liv i eliteserien krever mye tid. Lien gleder seg til å få tid til det han ellers ikke har hatt tid til tidligere. Likevel tror han at det blir mer enn nok å fylle tiden med.


– Vennene mine kommer nok til å se meg en hel del mer enn hva de har gjort i løpet av de siste årene. Ellers så skal jeg tilbringe sommeren på et prosjekt hos NVE. Til høsten drar jeg også på utveksling til Lisboa, så jeg regner med at det er nok å holde på med, sier Lien.

Bækkelaget ønsker Roald lykke til videre med både studier og andre ting. Lien har tatt store steg i BSK, og vi har prøvd en siste gang å få han med en sesong til. Forsvarskjempen har bestemt seg, og vi blir ikke å se Roald i gult og blått neste sesong.


– Jeg tror det er greit å gi meg nå som leken enda er god. Det er kun et år til jeg skal skrive masteroppgave og jeg forventer at det vil spise opp mye av tiden min. Vi har også en fremadstormende gjeng som jeg er sikker på vil fylle den plassen jeg har hatt i laget, avslutter Lien.


Lykke til Roald, vi håper på å se deg i hallen igjen som tilskuer. Og kanskje en vakker dag som spiller?