Fartum mister hele sesongen – Bækkelaget
Foto: Beate Oma Dahle

Fartum mister hele sesongen

Forrige uke ble det klart at vår gode og erfarne høyrekant Markus Fartum må ty til det drastiske grepet å operere en hælskade han har slitt med i snart ett år. Rehabiliteringstiden er lang og kan være på opptil 12 måneder.

Dette er tunge nyheter for laget, men mest for Markus selv som har trent samvittighetsfullt lenge for å prøve å få kontroll på skaden, men i løpet av sommeren ble det mer og mer klart at dette ikke kunne fortsette. Dermed ble det tunge skrittet med operasjon nødvendig.

Markus selv er langt nede:

– Jeg har slitt med en skade i hælen og akilles et år nå, noe som har gjort det vanskelig å prestere på nivået jeg selv og laget forventer av meg. Jeg har spilt med smerter store deler av forrige sesong, noe som ble med over i sommerferien og førsesongen. Etter konsultasjon med ortoped kom vi frem til at et kirurgisk inngrep er måten å fikse problemet på. Det er synd at det kommer til å ta såpass lang tid som det gjør, men det er like viktig å bli kvitt plagene for godt med tanke på årene som kommer! I mellomtiden kommer jeg til å gjøre mitt for å bidra med det jeg kan til gutta på laget med å være til stede så mye det lar seg gjøre. Sier Markus Fartum

Markus Fartum i aksjon for BSK forrige sesong. Foto Beate Oma Dahle

– Først og fremst synes jeg synd på Markus som har gjort alt han kunne i snart ett år nå for å ikke bare holde denne skaden i sjakk, men også gjort alt han kan for å prøve å rehabilitere seg tilbake på banen. Dessverre gikk det ikke, og det er en brutal virkelighet som nå slår inn, både for han selv og for laget. Markus har vært en av våre mest solide spillere som har bidratt både på og utenfor banen på en strålende måte. Han er en varm og omsorgsfull person som i tillegg er en av våre viktigste kulturbærere med sin lange fartstid i a-stallen vår så det er ikke noe tvil om at dette vil merkes. Når det er sagt så skal han få all støtte det er behov for fra klubben og jeg håper vi ser han tilbake bedre enn noen gang så fort han får orden på denne skaden. Sier hovedtrener Jørgen Laug

BSK har allerede Mads Ødegård og Niklas Gjerde på høyrekant og i morgen vil vi annonsere hvem som blir Fartum sin erstatter. Følg med på BSK sine sosiale medier.

Foto: Paul Fekjær