Seier i premieren! – Bækkelaget

Seier i premieren!

Bækkelaget-Kolstad 25-20 (10-9)

Toppscorer BSK: Emil Sundal 8(3)

Toppscorer Kolstad: Gabriel Setterblom 7

Banens beste: Nikolai Wiig.

Endelig fikk vi se våre gutter i aksjon igjen, og for en start på sesongen det ble! Dagens motstander Kolstad kom til Nordstrand Arena med en ambisjon om topp fire og en tilværelse som et topplag. De har mange dyktige unge spillere i tillegg til noen litt eldre travere som målvakt Lars Eggen Rismark. Og nettopp Rismark skulle vise seg å få en hovedrolle i dagens kamp. For sammen med vår egen keeper Nikolai Wiig var det store prestasjoner som ble vist i hvert sitt mål. Kampen ble målfattig og med en konstant nerve, begge lag virket litt preget av det var første tellende kamp på 8 måneder. Kolstad kom best i gang og tok en 5-2 ledelse midtveis i 1.omgang, men etter en timeout og noen gode prestasjoner ute på banen så kunne BSK gå til pause med 10-9.

Andre omgang ble like jevn og spennende, lagene fulgte hverandre tett og begge målvaktene fortsatte sitt storspill i hver sin ende. Det ble litt ampert til tider, spesielt etter noen dommeravgjørelser, men ting roet seg kjapt. Utover i omgang så festet BSK et lite grep og dro sakte, men sikkert i fra. Kolstad prøvde seg med utgruppert forsvar i et desperat forsøk på å hente igjen hjemmelaget, men vi holdt roen og kunne sikkert dra inn til en herlig hjemmeseier i premieren. Et høylytt hjemmepublikum kunne juble for sesongen to første poeng.

Banens beste blir for BSK Nikolai Wiig.

Jørgen Laug sine tanker om kampen:

– Dette ble en veldig deilig seier, ikke vår peneste kamp, men vi fightet og sloss som noen helter i dag og fikk betalt gjennom et forsvar som la grunnlaget for seieren. All heder til guttene som gjorde en fantastisk jobb i forberedelsene og som leverte akkurat som vi hadde snakket om på banen. Fremover lugget det litt, en typisk åpningskamp med litt høye skuldre og mange bomskudd, samtidig skal vi passe på å gi skryt til en god Lars Rismark også. Nå skal vi bygge videre på en god start og starter jobben mot en tøff bortekamp mot Nøtterøy på søndag.

Banens beste Nikolai Wiig:

– Syns vi treffer på tenning inn mot kampen, alle er påskrudd fra det øyeblikket vi stiller opp i hallen og hele veien til dommeren blåser av kampen. Forsvaret leverer en solid jobb foran meg i dag, hvor det stås kompakt og gjør det vanskelig for de gode, unge skytterne til Kolstad. Vi fikk ikke utnyttet ankomst og kontraspillet så godt som vi hadde ønsket, noe som gjør at det tar en god stund før vi finner ut av det etablerte angrepsspillet. I det vi løser det får vi rykket i fra de nødvendige målene. Mange som står fram, mange som leverer en god prestasjon og vi kriger for hverandre hele kampen.

Neste hjemmekamp for herrene er onsdag 15.september kl.1830 mot Fjellhammer.