Ny keeper på plass i BSK – Bækkelaget

Ny keeper på plass i BSK

Foto: Robert Magnussen.

BSK har signert Simen Westby Johansen som keeper. Han har signert en to årsavtale med klubben.

Etter tre sesonger i Kolstad er Westby Johansen klar for nye utfordringer i BSK.

– Jeg skal danne målvaktpar med unge, talentfulle Nikolai Wiig. Det tror jeg skal bli bra, sier vestfoldingen, som i spillersamtale like etter nyttårsskiftet fikk beskjed om at kontrakten hans med Kolstad ikke ville bli forlenget.

– Men det hadde jeg for lengst skjønt med landslagsmålvakt Torbjørn Bergerud som én av de nye spillerne fra neste sesong. Jeg har fortsatt lyst til å spille på øverste nivå. Å være nummer to i et keeperpar, som nå med Lars Eggen Rismark, det er greit. Men for meg som har holdt på såpass lenge og er 31, frister det ikke å være nummer tre i et målvaktteam, innrømmer Simen.

Kontakten med BSK var først en trenerkontakt siden Stian Gomo og Jørgen Laug er godt kjent og har jevnlig dialog.

– Laug ringte meg i midten av januar og fortalte at Bækkelaget var interessert i meg som makker til Wiig. Jeg har aldri hatt agent før nå. Han har tatt seg av kontraktarbeid slik at jeg kunne konsentrere med om å trene og spille kamper. I forrige uke var alt klart og kontrakten ble underskrevet, forteller Simen.

Når Simen flytter til Oslo og Bækkelaget må han skaffe seg en jobb ved siden av håndballen. Han er også forespeilet å ha en rolle som trener for målvaktene på BSKs rekruttlag, som nå i Kolstad.

– Jeg tok en runde med meg selv om det. Jeg innså fort at det måtte bli eliteserie eller ikke noe. Nå som alt er avklart, føles det bra å vite hva som skjer neste sesong. Når håndballkarrieren er over? Ikke godt å si. Kanskje studier, eller mest sannsynlig en jobb som har med idrett å gjøre.

BSKs hovedtrener Jørgen Laug er fornøyd med å signere sin nye målvakt.

– Jeg er veldig glad for at vi har fått på plass en avtale med Simen fra kommende sesong. Han har mange av de egenskapene vi er ute etter, rutine, god lagspiller og en evne til å stenge buret når det trengs. Jeg har stor tro på at vi kommer til å ha et godt målvaktsteam kommende sesong også, sier Laug