Fartum legger opp etter sesongen – Bækkelaget

Fartum legger opp etter sesongen

Markus Fartum var forrige sesong plaget av en skade i hælen sin, og etter en operasjon helt i starten av sesongen har han måtte se håndball fra tribunen. Nå legger han håndballskoa på hylla.

Den fortsatt unge høyrekanten kom til Bækkelaget for 5 år siden fra Kolbotn, og har sammen med forskjellige makker bekledd høyrevingen på laget. I sin debutsesong for BSK tilbake i 2017-2018 fikk han 20 kamper og 19 scoringer. Siden den gang har han bare jobbet seg til å bli en viktig brikke for laget.

Har du sett denne lekkerbisken Fartum leverte:

Dette hadde Fartum å si om sin tid i BSK

– Jeg har hatt en veldig fin tid i årene mine i bsk, men nå er det på tide å søke nye utfordringer utenfor håndballbanen. Det er selvfølgelig vemodig, men føles som det riktige nå. Hvis jeg skulle trukket frem noe spesielt fra tiden her så må det være fellesskapet med gutta. Både på banen og utenfor, og særlig alle timene i garderoben med samtaler og vitser om alt mulig. Bsk har for meg vært et sted å utvikle seg som menneske og håndballspiller, og det er jeg veldig takknemlig for. Det føles også riktig å rette en takk til Proppen som tok en sjanse på en unggutt fra Kolbotn den gangen! Kommer til å savne lagmiljøet med gutta, selvfølgelig. Vi vinner og taper som en kompisgjeng, og det er det få følelser som kan toppe. Kommer kanskje ikke til å være på banen med dem fremover, men skal følge fast med fra tribunen! Sier Fartum.

Fartum har ikke bare vært viktig for laget på banen, men også utenfor:

– Trist, rett og slett leit å se en kompis legge skoene på hylla. Han har vært en bestevenn i lang tid og et stort forbilde for meg på og utenfor banen. Det er en gutt som er målrettet og kan lykkes i alt han prøver på! Tror ikke det er siste gang vi ser Fartum i hallen, forteller lagkamerat Trym Johnsen.

Markus Fartum i aksjon for BSK i Runarhallen. Foto: Beate Oma Dahle

Gjennom sin karriere i BSK har Fartum rukket å få være med på mye. Det har vært to turer ute i Europa (2017-18 og 2021-22), NM20 gull og sølv, og han har vært tatt ut på rekruttlandslaget.

– Markus har hatt en lang karriere i BSK etter han kom fra Kolbotn som en beskjeden unggutt. Han har med tiden utviklet seg til å bli på et sånt nivå at han har fått rekruttsamling med Norge og en bærebjelke i Rema1000-ligaen. Utrolig synd at han plukket opp en skade som satte en stopper for hans videre planer, men vi har satt stor pris på tiden han har hatt i BSK og ser tilbake på mange gode minner sammen, sier hovedtrener Jørgen Laug om Fartum.

Tusen takk for din innsats for BSK Fartum! Vi ønsker deg lykke til videre.

Foto: Beate Oma Dahle