Huse legger håndball og skoa på hylla – Bækkelaget
Foto: Beate Oma Dahle

Huse legger håndball og skoa på hylla

Anders Huse vil etter sluttspillet gi seg i BSK. Han vil prioritere sin nye jobb utenfor håndballen fremover.

Da Bækkelaget skulle starte sesongen 2020-21 kom daværende høyrekant Fredrik Løvberg med beskjeden om at han la opp, og leten etter en ny kantspiller ble iverksatt. Heldigvis for klubben sto Anders sine tjenester ledige etter flere år for Follo. Resten av det er i historie med flere gode kamper i gult og blått, samt 4 plass i 2020-201 og Europaspill etterpå. Det har blitt 95 scoringer for høyrekanten på 45 kamper under tiden i BSK.

Anders Huse i aksjon mot Arendal. Foto: Beate Oma Dahle.

– Etter endt studie starter jeg i fast jobb til høsten. Jeg var lenge klar på at det var noe jeg hadde lyst til å kombinere med håndball, men det ble til slutt tatt en vurdering om at det ble litt for mye. Skoene er derfor lagt på hylla inntil videre, men det er nok ikke så alt for lenge til de blir snørt på igjen. Det jeg vil trekke frem fra tiden i BSK er først og fremst miljøet i laget og de fantastiske gutta jeg har delt garderobe med. Vi er en rett og slett en stor kompisgjeng som har spilt sammen, noe jeg synes er helt unikt. Det har gitt meg en ekstra motivasjon til å krige for gutta og blø for drakta. Det er følgelig også det jeg kommer til å savne mest!

Hovedtrener Jørgen Laug er også fornøyd med tiden til Huse i klubben:

– Det første som skjedde etter jeg startet i denne jobben var at vi plutselig trengte en venstrekant rett før sommerferien i 2020. Etter litt om og men så fant vi frem til Anders som nettopp hadde gitt seg i Follo, og han hoppet på muligheten og så seg aldri tilbake. Han har levert på et jevnt høyt nivå de to siste sesongene, alltid en kvalitetssetter på trening og et godt humør. Perfekt match rett og slett. Det er veldig synd at han nå må gi seg på grunn av jobb, men vi ser tilbake på to flotte år og ønsker han lykke til videre, sier Jørgen Laug.

Foto: Beate Oma Dahle

Samson Kallestad forteller også at det kommer til å bli et savn uten venstrekanten i troppen:

– Meget god kamerat og norges mest undervurderte 2’er legger skoene på hyllen. Veldig kjedelig, da vi i BSK mister en som går foran både på og av banen. En ordentlig aksjenerd som solgte seg ut for denne gang. Huse vil bli savnet i hverdagen, men heldigvis er det ikke langt fra Bækkelagshallen til Barcode.

BSK ønsker Huse masse lykke til i sin nye jobb, og ønsker han alt godt fremover!

Huse jublende sammen med lagkamerater etter en seier i Nordstrand Arena. Foto: Beate Oma Dahle