Trym klar for utlandet – Bækkelaget
Foto: Beate Oma Dahle

Trym klar for utlandet

For kort tid siden ble det klart at Trym Johnsen ble klar for svenske Kristianstad. Kristianstad som er et av topplagene i Sverige er heldige som får en god spiller.

Trym Johnsen signerte sin første proffkontrakt med BSK for 4 år siden etter å ha imponert for juniorlaget. Denne sesongen har bidratt med 134 på 24 kamper i Rema 1000-Ligaen. Gutten som er fra Nordstrand skal nå ta steget ut fra Oslo, og videre til Sverige. Det er ikke den første spiller BSK har sendt videre til Kristianstad. Christian O´Sullivan har også gått denne veien tidligere.

– Det er noe jeg ser veldig frem til, det blir noe helt nytt og en veldig spennende mulighet. Var usikker og det var mye frem og tilbake, men da Kristianstad kom på banen ble det et enklere valg. Det er en enorm klubb, men utrolig historie. Så får man prøve å følge fotsporene til O’Sullivan. Det er mye å trekke frem i tiden i bsk, alle spillerne, trenerne og de rundt. Men husker spesielt tiden jeg ble tatt opp på A-laget under Proppen. Med alle elitespillerne jeg så opp til, og hvor mye jeg lærte av de på den tiden. Videre viste TES viste meg mye tillit og var en læregutt på dem tiden, og formet meg som den spilleren jeg er. Og Laug de siste årene har gitt meg muligheten til å ta mye ansvar, og jeg har vokst mye som håndballspiller, men også mye som person. Jeg har vært med på mye i bsk, NM20 gull og som jr hadde vi en fantastisk sesong i lerøy. Det er jo noe jeg alltid vil huske. Spiller jo enda med Christian Ekeberg, så ekstra moro at vi har kommet så langt sammen og det vennskapet der er også noe unikt ved. Så det er noe jeg kommer til å savne mest med bsk. For den kompisgjengen her med alle guttene er det noe unikt med. Det har det alltid vært og det vil det alltid være. Har alltid vært moro å komme på treninger! Sier Johnsen.

Foto: Ulrik Rød

For BSK laget mister ikke bare en god håndballspiller, men også en viktig karakter i laget. Han tar seg av de nye spillerne som kommer inn. Noe førsteårs reisende i BSK Peter Dahl Christensen har fått oppleve med både samboerskap og et godt vennskap.

– En vinnerskalle og flott fyr reiser fortjent videre. Som kontinuitetsbærer og forbilde for mange, vil naturligvis skoene hans bli store å fylle. Det har vært et ellevilt år og prestasjonene hans på banen taler for seg, men utenfor vil han nok bli savnet enda mer. En gledesspreder som har bidratt stort til en unik kultur og et fantastisk miljø, sier lagkompis Christensen.

Foto: Beate Oma Dahle

Trym har som han sier fått oppleve mye med klubben. NM20 gull og sølv, Europacupspill og en sterk fjerdeplass forrige sesong.

– Det blir litt vemodig å si farvel til Trym, en spiller jeg har kjent siden han begynte å trene med rekruttlaget vårt som 16-åring. En gledesspreder og artig type som det alltid skjer noe rundt, men som samtidig har vokst seg til å bli en moden leder i gruppa vår. Det blir spennende å følge han videre i Sverige. Jeg er helt sikker på at han kommer til å gjøre det bra og både jeg og hele klubben ønsker han lykke til videre, Sier hovedtrener Jørgen Laug.

BSK takker for tiden i klubben, og ønsker han lykke til videre i Sverige.

Trym Johnsen i aksjon mot Haslum. Foto: Ulrik Rød