Strupstad klar for nye utfordringer – Bækkelaget
Aksel Strupstad er med for andre gang på rad på landslagssamling med rekrutt. Foto: Beate Oma Dahle

Strupstad klar for nye utfordringer

Tidligere i sesongen annonserte Aksel Strupstad at han byttet ut spill i hovedstaden med sørlandsbyen Arendal. Dermed vil han fra kommende sesongen spille i rødt og sort for ØIF Arendal.

Strupstad startet sin håndballkarriere i Bjørndal før han i ung alder gikk over til Bækkelaget. Siden den gang har han kun spilt i gult og blått. Linjespilleren som var en del av et sterkt 97 kull i klubben har jobbet hardt i en årrekke. I 2019-2020 sesong ble han tatt ut til årets lag i Rema 1000-Ligaen.

– Noe av det jeg vil trekke frem fra tiden i BSK er sølvet i 16/17 sesongen og de to NM20 gullene, i tillegg vil jeg trekke frem måten man utvikler unge spillere på og gir unge muligheter og mye ansvar, samt at man har hatt noen eldre som bærebjelker. Må jo ikke glemme de to sesongene Bsk har vært ute å spilt i Europa heller, er en opplevelse i seg selv å få møtte andre lag fra andre land. Det jeg kommer til å savne mest er nok gutta og kameratskapet mellom alle på laget, sier Aksel om hva han vil huske best fra sin tid i BSK.

En Aksel Strupstad for BSK. Foto: Privat

Som han selv nevner har han vært med på mye for klubben med både seriesølv, europaturer og NM20 gull. Viktigheten med samholdet i laget er også noe han har satt pris på, og han har vært viktig for dette. Spesielt det siste året som lagets kaptein. Laget venstrekant Christian Ekeberg påpeker akkurat dette.

– Hvor skal man egentlig begynne når det kommer til Aksel. Han har vært imperativ for den gode prestasjonen Bækkelaget har gjort i de siste sesongene, med både plass på utallige «månedens lag» og til med kåret til årets linjespiller. Aksel er en god lagkamerat og en god kompis som ønsker å se medspillere utvikle seg og ta steg. BSK mister en bauta med gode egenskaper både i forsvar og i angrep. Aksel vil bli savnet som en Duck, sier Ekeberg.

Foto: Beate Oma Dahle

– Aksel har gjennomgått litt av en reise siden han kom fra Bjørndal i ung alder. Når han nå forlater oss så er han kaptein, mestscorende linje i ligaen og en veldig solid type både på og utenfor banen. En jeg selv har kjent i mange år og fått gleden av å se vokse seg fra en beskjeden junior til en meget god seniorspiller. Det er selvsagt synd han forlater oss nå, men alt har sin tid og jeg har forståelse for at han ønsker seg nye utfordringer. Aksel kommer uansett til å være en BSK-gutt og vi alle ønsker han lykke til videre, sier hovedtrener Jørgen Laug.

BSK takker Aksel for hans mange år i klubben! Vi ses på motsatt banehalvdel neste sesong.

Foto: Beate Oma Dahle