Færøysk landslagsspiller klar for BSK – Bækkelaget

Færøysk landslagsspiller klar for BSK

Bækkelaget håndball er kjempe fornøyd med å kunne ønske Kjartan Johansen velkommen til klubben. De færøyske landslagsspilleren vil fra sommeren av spille i gult og blått.

Johansen har tidligere spilt i andre norske klubber som FyllingenBergen (Bergen håndball nå) og Viking HK. Han var svært viktig for Viking i deres forrige opprykk til Rema 1000-ligaen i 2019/20 sesongen hvor han scoret 158 mål på 21 kamper. Sesongen 2020/21 med Viking ble han en av storscorerne i ligaen med 88 scoringer på 16 kamper. Kun slått av et fåtall med blant annet mannen han erstatter Emil Midtbø Sundal. Det siste året har den venstrehendte bakspilleren spilt i Önnereds.

– Det var etter nogle gode samtaler med Jørgen og at jeg tror jeg kan gjøre det bra her. Mitt inntrykk er et ungt hold som er sultne på udvikling og blive bedre. Ser frem til at komme til Norge igjen og forhåbentligvis hjelpe klubben med at klare målsetningene, sier Kjartan om hans inntrykk av BSK.

Kjartan Johansen fra tiden i Viking. Foto: Svein Erik Fylkensnes

Hovedtrener Jørgen Laug legger ikke skjul på at han er fornøyd med å få med seg Johansen fra kommende sesong.

– Veldig glad for å få med Kjartan på laget kommende sesong, han er en spillende og duellsterk høyreback med god erfaring både fra Rema 1000-ligaen, svensk eliteserie og det Færøyske landslaget. Når Emil måtte gi seg så er det veldig fint å få på plass en ambisiøs spiller som har litt rutine i bagasjen til tross for sine relativt unge år. Han kjenner dessuten både Samson og Ulrik fra tiden i Viking og jeg er sikker på at han kommer til å passe veldig fint inn i laget vårt, sier Laug.

Velkommen til BSK Kjartan!