I morgen kastes 1. div i gang – og BSK er representert – Bækkelaget

I morgen kastes 1. div i gang – og BSK er representert

I morgen serieåpner Nordstrand i 1.divisjon, og det med flere BSK-spillere på kampkortet. Denne sesongen så har Bækkelaget og Nordstrand inngått en avtale om et tettere samarbeid der man skal utvikle neste generasjons lokale toppspillere i fellesskap. I praksis så betyr det at fem spillere fra BSK blir lånt ut til Nordstrand for hele kommende sesong med den hensikt at de skal få en kamparena som er bedre enn det vi kan tilby i 2.divisjon. Dette gjelder William Berget, Nikolai Falao, Julius Bjerkrheim, Filiph Tilge og Hans Gran.

Bækkelaget har de siste par årene identifisert et behov for at de spillerne som ikke har elitenivået inne når de er 19-20 år fortsatt skal ha et godt tilbud lokalt slik at de kan opprettholde satsningen sin uten å måtte flytte langt unna. Timingen med at Nordstrand rykket opp til 1.divisjon før denne sesongen kunne dermed ikke vært bedre. Begge klubbene har vært innstilt på at det er et felles mål om å utvikle lokale unge gutter til å bli så gode som de kan og vil, og forhåpentligvis kan vi se flere spillere som kan utvikle seg til å bli gode eliteseriespillere for Bækkelaget om ikke lenge. Spillerne vil trene regelmessig med Bækkelaget gjennom sesongen, selv om det er i Nordstrand sin treningsgruppe de har tilhold og det er der de skal prestere. En slik avtale gir også muligheten for at tre spillere kan spille kamper for Bækkelaget selv om de er registrert som Nordstrand-spillere.

Trener Jørgen Laug sier dette:

– Jeg er glad for å se at vi har fått til et lokalt tilbud der mange av våre unge spennende gutter kan få god matching og en bra treningshverdag. 2.divisjon er en fin arena for våre rekrutter, men steget opp til eliten er ofte ganske langt, derfor setter vi stor pris på at Nordstrand har vært imøtekommende og villig til å inngå et samarbeid med oss. Jeg synes jeg allerede ser at «våre» gutter har fått mer motivasjon og jobber steinhardt for å utvikle seg mot en retur til oss. Jeg gleder meg til å se hvordan de gjør det i 1.divisjon i år.

Filiph i aksjon for herrelaget i EHF cupen. Foto: Beate Oma Dahle

Nordstrand serieåpner mot Bergen i Nordstrand Arena i morgen lørdag kl.1500.

Skuddarmen til Falao fikk testet seg i Rema 1000-Ligaen i fjor. Foto: Ulrik Rød