Serieinnspurt mot Drammen på søndag

På søndag tar vi i mot Drammen HK i et av sesongens siste kamper i Rema 1000-ligaen. Hvordan har egentlig Drammen gjort det denne sesongen?

Drammenserne startet hele sesongen med å kanskje ha både den mest overraskende og største signering før sesongen med å hente hjem Espen Lie Hansen. Den 32 år gamle bakspilleren har tidligere vært med på å ta VM sølv i 2017 og 2019 med det norske landslaget.

Espen Lie Hansen vendte hjem til Drammen og Norge før sesongen. Foto: dhk.no

DHK får også en forrykende start på sesongen hvor de vinner de fem første kampene for sesongen, og det med veldig imponerende sifre mot blant annet Halden (41-23) og FyllingenBergen (21-29). Seiersrekka sa stopp med et 33-25 tap mot Haslum i Nadderud Arena.

Etter tapet mot Haslum har det gått mer opp og ned for drammenserne hvor de blant annet spilte uavgjort mot både ØIF Arendal og Follo før jul. I denne perioden vant også DHK med et knepent mål mot BSK i Drammenshallen, hvor BSK hadde muligheten til å stjele med seg et poeng.

Kristian Kjelling sitt mannskap har etter den litt vaklende perioden klart å holde en stø kurs, og har kun avgitt poeng mot Kolstad og Elverum X2 på de siste ni kampene. DHK ligger dermed før oppgjøret mot BSK på en 3 plass i Rema 1000-ligaen. Skal de ha en sjanse for å ta sølv i år må dem ha alle poengene borte mot BSK i Nordstrand Arena.

En av de spillerne BSK må passe opp for på søndag er mannen som har scoret imponerende 104 mål for sesongen, Aksel Horgen. Kantspilleren har fra neste sesong signert med det danske topplaget Bjerringbro-Silkeborg.

Aksel Horgen ligger på fjerdeplass på toppscorerlista med 104 scoringer. Foto: dhk.no

For BSK sin del som ønsker å ta igjen Kolstad som ligger på en fjerdeplass, må begge poengene ligge igjen på høgda etter kampen på søndag. Ducksa har nesten hele mannskapet klart bortsett fra Markus Niva. Den rutinerte bakspilleren Lukas Karlsson som har nest flest assist i ligaen er også klar for kamp igjen mot Drammen.