Oscar Lysgård – Vi er inne i en god flyt om dagen. – Bækkelaget

Oscar Lysgård – Vi er inne i en god flyt om dagen.

Søndag 6 oktober var det duket for nok et Rema 1000-liga oppgjør i Nordstrand Arena, og denne gangen mot østfoldlaget Halden topphåndball. BSK var ubeseiret før oppgjøret, og med en sterk 31-29 fortsetter de som ubeseiret.

I første omgangen preges kampen for BSK av dårlig forsvarsspill, og de slipper Halden alt for lett til gode skuddmuligheter. Når man i tillegg har flere tekniske feil i angrep går lagene til pausen på stillingen 16-16. Den store snakkisen i første omgang er det røde kortet til Trym Bilov-Olsen.

«Vanskelig å si, men rimelig dumt å dytte en spiller i ryggen når du er langt unna ballen. Tror ikke noen hadde kranglet på om det hadde blitt en 2.min. Men det røde kan sikkert forsvares. Litt strengt, kanskje.» Sier Tom-Eirik Skarpsno om det røde kortet.

Hovedtrener Skarpsno når nok frem med sin tale til BSK spillerne i pausen. For det er en mer tent forsvarsrekke og keeper som kommer ut på banen igjen. Når keeper Nikolai Wiig bestemmer seg for å stenge buret blir det det tungt for Halden, og kampen ender med en 31-29 seier for de gule og blå «Ducksa». Skarpsno virket oppgitt under deler kampen, og oppsummerer slik:

«Det jeg var mest opptatt av var å bringe energi inn i laget, det var for tamt i store deler av kampen. Dessuten var det alt for mange personlige feil i duellspillet defensivt. Det har vi ikke hatt hittil i år. Ellers synes jeg både forsvaret og målvakt får dele ansvaret de første 30 min. Vi blir for passive, men veldig bra at Wiig spiller seg opp de siste 30 min, helt avgjørende for utfallet. Jeg synes Aksel Strupstad totalt sett er vår beste spiller i kampen. Ellers ganske jevne prestasjoner, der ingen kommer helt opp mot det de har inne.»

Aksel Strupstad ble vanskelig for Halden å håndtere. Foto: Ulrik Rød

Som Skarpsno nevner leverer Strupstad en veldig god kamp for Ducksa, og scorer 5 mål fra streken. I tillegg til han er det verdt å nevne Emil Mitdbø Sundal som blir kampens toppscorer med 9 kasser. En som også fikk minutter på banen i går var Oscar Lysgård som kom til BSK fra Haslum før sesongen. Han oppsummerer egne prestasjoner, og stemningen i laget for tiden på denne måten:

«For egen del var det litt varierende, noe bra og noe som ikke var så bra som skal gjøres bedre til neste match. Litt opp og ned, viktigste var at vi vant. Stemningen i laget etter kampen var veldig bra, vi er inne i en god flyt om dagen og da er det alltid lett med godt humør i laget. Vi må bare fortsette å jobbe og ikke tro at noe kommer av seg selv fremover.»

Oscar Lysgård i aksjon mot Halden. Foto: Ulrik Rød