Mammaer som maskoter på morsdagen – Bækkelaget

Mammaer som maskoter på morsdagen

Søndag 9. februar var det igjen klart for Rema 1000-ligaen på høgda, og denne gangen på selveste morsdagen. Som ekstra stas for mødrene til spillerne ble de invitert til å være maskoter for gutta med VIP i forkant. Og det var en spent gjeng med flotte damer som skulle være med på innløpsshowet med pyro og lys.

«Det var en hyggelig gest. Jeg synes det var en fin hedring av mødrene på dagen deres!» Sier Markus Fartum som løp ut sammen med sin mor.

Mødre og bestemødre på VIPen før kampstart.

Selve kampen mot Runar starter litt rufsete, og begge lag bommer mye. Fra 5 minutter og utover klaffer det bedre for BSK i angrep, og en god Nikolai Wiig i mål sørger for at de gule går inn med en 16-11 ledelse til pause. Etter pausen knapper Runar inn på ledelsen utover i andre omgang. En kombinasjon på at det blir mer tekniske feil i angrep, og mindre hjelp i forsvaret kommer stadig Runar nærmere og nærmere. Runar utlikner til 28-28 med ca 20 sekunder igjen på klokka med et straffekast. BSK får en siste mulighet til avgjøre kampen, men en teknisk feil sørger heller for at Runar får siste skuddet i kampen som en god Nikolai Wiig redder. Det blir poengdeling mellom de to lagene.

Nikolai Wiig med matchavgjørende redning med 1 sekund igjen av kampen. Foto: Ulrik Rød

«Det viktigste for oss i går var å komme med ett annet uttrykk enn hva vi gjorde mot Halden, på det området klarte synes jeg gutta gjorde en fin jobb. Det er en tendens at vi ikke klarer å holde 2×30 minutter. Ofte bedre før pause enn etter, så vi må jobbe med å få til to gode omganger. Det er vel så mye et trener- som spillerspørsmål, får vi løst det blir der bra.» Sier Tom-Eirik Skarpsno etter kampen.

Ettersom Roald Lien dro på seg en skade i stortåa i forrige kamp mot Halden var den gamle forsvarssjefen Egil Holmstad tilbake. Holmstad forlot BSK etter forrige sesong for å begynne å studere medisin i Bergen. Han har ikke spilt for noen klubb i mellom tiden, og var derfor klar for å kunne benyttes til søndagens kamp. Den gamle forsvarssjefen gjorde en god jobb i midten, og tok kontrollen over gutta i forsvaret.

«Roald har fått en skade i foten sin så da Egil har kommet tilbake fra studier i Bergen fikk vi han med. Han hjelper oss i en litt trengt situasjon.» Sier Skarpsno.

Egil tilbake for BSK i midtforsvaret. Foto: Ulrik Rød