BSK forlenger med Laug – Bækkelaget
Foto: Ulrik Rød

BSK forlenger med Laug

Bækkelaget håndball er glade for å kunne forlenge avtalen med hovedtrener Jørgen Laug i to år til.

Jørgen Laug kom til BSK under den værste pandemiperioden i 2019, og måtte allerede fra starten deale med mange ting en hovedtrener normalt slipper. Starten var preget av begrensinger av antall på treninger, publikum på kamper og mange regler tredd over hodet. Ikke de perfekte forholdene for å trene et eliteserielag for første gang. Men han løste det med bravur, og i sin første sesong ble det fjerdeplass i serien og med det kvalifisert til EHF cup.

– Rent resultatmessig er det nok 4.plassen første sesongen (som riktignok ble amputert pga Covid) og deretter E-cup i fjor. Det var en artig opplevelse å få møte internasjonale lag, spesielt turen til Zaporizjzja i Ukraina, en by som bare 6 måneder etter vi var der befant seg midt i frontlinjen og har i over ett år nå blitt pepret med russiske granater. Det gir oss alle litt perspektiv. Ellers tar jeg mye glede i å jobbe med motiverte og dyktige spillere på daglig basis. Jeg har i alle tre sesongene vært veldig happy med kulturen gruppa har hatt, og de er etter min mening flotte ambassadører for Bækkelaget som klubb. Det samme gjelder et dyktig støtteapparat der flere har vært med i mange sesonger nå og som sørger for at vi er et godt team som jobber for å optimalisere det sportslige utbyttet, sier Laug.

Jørgen Laug sammen med sportslig i styret Erik Johnsen. Foto: Ulrik Rød

Som Laug selv nevner ble det gode opplevelser også i andre sesong med turer til utlandet med Ukraina, Østerrike og Luxemburg på herrelaget. Sesongen ble avsluttet med sjuendeplass på tabellen som endte med en sterk borteseier mot Kolstad for trønderen. I sluttspillet møtte BSK seriemestere Elverum, og det ble med en kvartfinale.

– Jeg kom til Bækkelaget for første gang i 2012, og dette har på mange måter blitt «min» klubb vekk fra Trondheim og barndomsklubben min Charlottenlund, så når jeg fikk et tilbud om å fortsette og jeg fortsatt synes det er moro å jobbe med dette laget var det egentlig en enkel beslutning. Jeg ønsker jo å bli så god at jeg en dag kan gjøre som noen av spillerne våre og ta steget ut og opp til bedre lag og ligaer, men det får eventuelt komme når det skulle bli naturlig. Nå er jeg først og fremst veldig motivert for å fortsette å jobbe med dagens spillere.

Noen direktiver til forsvarssjef Kallestad. Foto: Ulrik Rød

Før den siste sesongen sto Laug ovenfor et stort spillerskifte med nøkkelspillere som Trym Johnsen, Aksel Strupstad og Emil Midtbø Sundal ut døra i Bækkelagshallen. Flere nye ansikter kom på plass før sesongen, men den ble varierende med seiere borte mot både Arendal og Elverum, og tap for lag man burde slå. Laug og hans gutter ender tilslutt på en tiendeplass uten sluttspill. Noe som hovedtreneren ikke er fornøyd med.

– For meg personlig tenker jeg det er to hovedmål i tiden som kommer. Det ene er åpenbart å revansjere oss fra årets skuffende sesong, vi har ikke klart å levert de resultatene vi selv forventer av oss, og det er det sikkert mange forklaringer på, men tabellen lyver ikke og det skal vi gjøre alt vi kan for å forbedre. En grunn til å være optimist for kommende sesong er at vi for første gang i min tid har stor grad av kontinuitet i spillerstallen og kan bruke mye av off-season på å utvikle oss på de områdene vi trenger. Et annet mål som jeg ser på som naturlig og som kanskje er vel så viktig som resultatene, er at vi i større grad må lykkes med å engasjere de rundt oss. Vi må bli flinkere til å bruke A-laget vårt som et verktøy i klubbutvikling og vi må fenge mer både internt i BSK og i nærmiljøet vårt. Her har vi rundt A-laget åpenbart et stort ansvar. I forlengelse av det vil jeg avslutte med å si at vi har mange unge lokale dyktige spillere som jeg tror vi skal få mye glede av i årene som kommer, det jobbes godt i klubben på mange nivåer. Selv er jeg ofte med på både Lerøyserien og 2.divisjon og ser hvor flinke den gjengen er, men jeg ser også at på enda yngre lag så jobbes det veldig godt, og det gir stor grunn til positivitet og optimisme for fremtiden, sier Jørgen Laug.

Klubbens sportslig administrative leder Ulrik Rød er fornøyd med å ha med seg hovedtreneren i årene som kommer fremover.

– Jørgen har gjort en strålende innsats for klubben og a-laget de siste årene og vi er utrolig fornøyd med å ha han med videre. BSK som klubb og lag er i en fin utvikling og vi har troa på at Jørgen er riktig mann for å fortsette på denne reisen i årene som kommer. BSK har også som mål at Jørgen, sammen med sine spillere, skal være med å bidra enda mer på det sportslig mot resten av klubben ila de kommende årene, sier Erik Johnsen.